Μπακασέτας: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θέλουμε την πρόκριση»

Μπακασέτας: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θέλουμε την πρόκριση»

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:36 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 07.08.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας τόνισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πολλά κίνητρα για να νικήσουν τον Άγιαξ και θέλουν να ξαναφέρουν τους οπαδούς στο γήπεδο.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν εκείνος ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου. Ο διεθνής επιτελικός μέσος τόνισε πως οι αγώνες με τον Άγιαξ είναι από μόνοι τους κίνητρο για την επιτυχία, ενώ εξήγησε πως οι «πράσινοι» θέλουν με την απόδοση τους, να ξαναφέρουν τους οπαδούς του Τριφυλλιού στις εξέδρες.

Για το αν γνωρίζει τον Φαριόλι και την άποψη του για τον Άγιαξ: «Έχω δουλέψει με τον προπονητή του Άγιαξ στην Τουρκία, ήταν τότε δεύτερος προπονητής. Έχω την καλύτερη άποψη για αυτόν, έμαθα πολλά πράγματα και με βοήθησαν στην καριέρα μου. Είναι ένας θετικός άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για προγνωστικά, φαβορί, πως ήταν ο Άγιαξ πέρυσι, πως είναι φέτος.

Ανέκαθεν για μένα το σημαντικό είναι να κοιτάς την ομάδα σου. Αρχίσαμε με έναν νέο προπονητή, δεν είχαμε τόσο χρόνο να δουλέψουμε τη φιλοσοφία του, όμως έχουμε παρουσιάσει καλή εικόνα στα δύο παιχνίδια μας. Η ομάδα μας ήταν αποφασισμένη στο γήπεδο, ξέραμε τι θέλαμε, πως να περιμένουμε, να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, να είμαστε παθητικοί όταν πρέπει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παρουσιάσουμε όσα έχουμε δουλέψει και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο για το ποιος πρέπει να προκριθεί και ποιος όχι».

Για τα κίνητρα που έχουν οι παίκτες και για την μικρή προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα: «Κίνητρο αποτελεί το γεγονός πως παίζουμε για να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Είναι από μόνο του. Έχω την ίδια άποψη, διότι είδαμε πως στο πρώτο ματς ο κόσμος δεν ήταν τόσο ζεστός για διάφορους λόγους. Είναι ένα κίνητρο και ο κόσμος, γιατί θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας, γιατί θεωρώ ότι οι μεγάλες ομάδες επιτυγχάνουν όταν όλοι είναι ενωμένοι. Θα κάνουμε τα πάντα για να δει ο κόσμος μέσα από την προσπάθεια και τον αγώνα μας, πως δίνουμε τα πάντα ώστε ο σύλλογος να πετύχει τους στόχους του».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άγιαξ: «Ο Άγιαξ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Κανείς από εμάς δεν είπε το αντίθετο. Σε ότι κατάσταση και να βρίσκεται, γνωρίζουμε ότι για χρόνια έκανε τη διαφορά στην Ολλανδία και στην Ευρώπη. Τις λεπτομέρειες να τις συζητήσετε με τον προπονητή, αυτός είναι ο γνώστης για το πως θα παίξουμε. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά για το ματς. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να δείξουμε ότι όσο περνάει ο καιρός, οι μέρες και οι ώρες θα είμαστε καλύτεροι».

Για το αν ως Έλληνας που αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιβάλλον, πρέπει να πει κάτι στους ξένους παίκτες: «Είναι τέτοιο το παιχνίδι το αυριανό και σε έναν τέτοιο αντίπαλο, που όλοι από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και τι παιχνίδι θα παίξουμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές συστάσεις. Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τον Άγιαξ. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Ένας Ολλανδός ρεπόρτερ ρώτησε για τη σχέση με τον Φαριόλι: «Τον γνωρίζω αρκετά καλά, όπως είπα και πριν. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είμαστε σε ανθρώπινη επαφή. Επειδή ξέρω το στυλ και τι του αρέσει, επιβάλλει στους παίκτες του το επιθετικό ποδόσφαιρο και την κατοχή της μπάλας. Τους δίνει αυτοπεποίθηση και στο πρώτο μισό του τερέν. Χαίρομαι που θα τον συναντήσω, όμως θέλω πολύ να τον κερδίσω»