Οπαδοί της Σέφιλντ έβαλαν κασκόλ του Παναθηναϊκού και την ελληνική σημαία έξω από το γήπεδο για τον Μπάλντοκ

Οπαδοί της Σέφιλντ έβαλαν κασκόλ του Παναθηναϊκού και την ελληνική σημαία έξω από το γήπεδο για τον Μπάλντοκ

Δημήτρης Χούπης 21:22 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 11.10.2024

Οι οπαδοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έβαλαν κασκόλ του Παναθηναϊκού αλλά και μια ελληνική σημαία έξω από το Brammal Lane ως ένδειξη τιμής για τον Τζορτζ Μπάλντοκ που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης (9/10) σε ηλικία 31 ετών και βύθισε στο πένθος το ελληνικό και αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο 31χρονος στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε αγωνιστεί στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην οποία και αγαπήθηκε από τους πάντες στον σύλλογο. Ο ίδιος μάλιστα είχε τονίσει ότι η απόφαση να πάει στις «λεπίδες» ήταν η καλύτερή του.

Στην είδηση του θανάτου του οι οπαδοί της Σέφιλντ έσπευσαν να γράψουν τα συλλυπητήριά τους για τον πρώην παίκτη της ομάδας τους. Την ίδια ώρα μια μεγάλη μερίδα των φιλάθλων πήγε στο γήπεδο του συλλόγου, το Brammal Lane και τοποθέτησαν κασκόλ της ομάδας αλλά και φανέλες με το όνομα του Μπάλντοκ.

Μάλιστα κάποιοι έβαλαν κασκόλ του Παναθηναϊκού της τελευταίας ομάδας που έπαιξε ο 31χρονος, αλλά και μια ελληνική σημαία, τη χώρα δηλαδή απ' όπου καταγόταν.

Ο προπονητής της Σέφιλντ για τον Μπάλντοκ: «Οι παίκτες έχασαν έναν αδερφό, ο Τζορτζ ήταν μεγάλη προσωπικότητα»

Ο προπονητής της ΣέφιλντΚρις Γουάιλντερ, λοιπόν μίλησε στο επίσημο σάιτ της ομάδας για τον Μπάλντοκ, για τον οποίο τόνισε ότι όλοι στον σύλλογο είναι σοκαρισμένοι. Σχολίασε ότι ήταν η επιτομή του ανθρώπου εντός κι εκτός γηπέδου αλλά και πως ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι οι παίκτες έχασαν έναν αδερφό.

«Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος. Νομίζω ότι φτάνουμε στην ηλικία όπου πηγαίνουμε σε όλο και περισσότερες κηδείες. Προφανώς στη ζωή σου χάνεις ανθρώπους που αγαπάς και σέβεσαι, αλλά αυτό μοιάζει τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Όλοι είναι σοκαρισμένοι. Είναι μια τραγωδία.

Δεν ήταν από αυτούς που ήθελε να είναι στη δημοσιότητα. Αλλά ο Τζορτζ ήταν μια τεράστια προσωπικότητα. Ο Τζορτζ ήταν η επιτομή του ανθρώπου εντός κι εκτός γηπέδου. Ήταν ταπεινός. Είχαμε καυγάδες, διαφωνίες αλλά όλοι μας το αφήναμε πίσω και επιδιώκαμε το ίδιο αποτέλεσμα σε ό,τι και να κάναμε.

Σκέψου το τώρα, οικογένειες έχουν χάσει έναν γιο, οι παίκτες έχουν χάσει έναν αδερφό. Τα παιδιά πήγαιναν στη μάχη με τον Τζορτζ και ξεχώριζε σε κάθε πρόκληση. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να τον προπονείς. Έδινε τον καλύτερο εαυτό του στα πάντα και αυτό θέλουν οι οπαδοί της Σέφιλντ», ήταν τα λόγια του Κρις Γουάιλντερ.