Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» την Μπάνια Λούκα και βρίσκεται δύο βήματα μακριά από τα αστέρια!
i

© Imago

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» την Μπάνια Λούκα και βρίσκεται δύο βήματα μακριά από τα αστέρια!

Μάνος Τσαλγατίδης 23:56 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 31.07.2024

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στη Βοσνία απέναντι στην Μπάνια Λούκα (0-1) και πανηγύρισε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, εκεί όπου τον περιμένει η Μάλμε.

Πέρασε το πρώτο εμπόδιο ο ΠΑΟΚ!

Επικράτησε με 0-1 της Μπάνια Λούκα και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό του Champions League

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν του δουλειά που έπρεπε και υπερπήδησαν το πρώτο από τα τρία εμπόδια στο δρόμο για το League Stage του Champions League. Μετά το 3-2 της Τούμπας, επικράτησαν με 0-1 της Μπάνια Λούκα στη Βοσνία χάρη σε γκολ του Μουργκ στο 25’.

Με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς της Τούμπας ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ και Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Τάισον-Μουργκ-Ντεσπόντοφ γύρω από τον φουνταριστό Μπράντον στην επίθεση. Από την πλευρά, ο Μλάντεν Ζίζοβιτς δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση επιλέγοντας τους ίδιους έντεκα στο βασικό του σχήμα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο βγάζοντας ένταση στο παιχνίδι τους και πιέζοντας ψηλά σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ. Μετά τα πρώτα λεπτά, ο Δικέφαλος ισορρόπησε και έφτασε στην πρώτη σημαντική ευκαιρία. Στο 14’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο Κουλιεράκης με σουτ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.

Με το πέρασμα της ώρας, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τον έλεγχο του ματς και στο 25’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Τάισον βρήκε τον Οζντόεφ στην περιοχή, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Μουργκ με πλασέ έγραψε το 0-1. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα, ξανά ο Οζντόεφ βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Σισκόφσκι σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Με συνεχές passing game και καλή κυκλοφορία, οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους. Στο 36’ ένα ωραίο μακρινό τεχνικό σουτ του Μουργκ έφυγε λίγο άουτ, έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο μέρος. Η εικόνα της αναμέτρησης δε διαφοροποιήθηκε, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 49’ ο Τάισον ήταν αυτός που απείλησε με δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Σισκόφσκι, ενώ στο 50’ ήταν η σειρά του Μπάμπα να δοκιμάσει το πόδι του αλλά ο Βόσνιος τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Από το 60’ και μετά άρχισαν οι αλλαγές από τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Αρχικά οι Κωνσταντέλιας και Αντρίγια πήραν τις θέσεις των Τάισον και Ντεσπόντοφ. Και ακολούθησαν οι Σαμάτα-Καμαρά αντί των Μπράντον-Μουργκ.

Οι νεοεισερχόμενοι παίκτες έδωσαν φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ, ενώ στο 80’ μπήκε και ο Βιεϊρίνια αντί του Σβαμπ, μεταφέροντας έτσι τον Καμαρά στα χαφ και τον Κωσνταντέλια ως επιτελικό. Ο Δικέφαλος παρέμεινε αφεντικό του ματς μέχρι το φινάλε, στο 87’ ο Κωνσταντέλιας είχε ένα πλασέ που έβγαλε ο Σισκόφσκι, έτσι το 0-1 έμεινε ως το τελικό σκορ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μπάνια Λούκα: Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (Τσάβιτς 68’), Σκόρουπ (Βράνιες 57’), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (Χρέλια 57’), Κουλάσιν, Λούκιτς (Μάρκετιτς 79’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Ότο, Σβαμπ (Βιεϊρίνια 80’), Οζντόεφ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 61’), Μουργκ (Καμαρά 72’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 61’), Μπράντον (Σαμάτα 72’).

MVP

Ο Τόμας Μουργκ παρότι δεν ξεκίνησε καλά το ματς. σκόραρε, δημιούργησε, απείλησε και γενικότερα είχε μια θετική παρουσία στο παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο γκολ του Τόμας Μουργκ. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρήκε τοι γκολ και πήρε προβάδισμα δύο γκολ στο συνολικό σκορ, η Μπόρατς δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!