Συγκλονιστική αποκάλυψη του Μπάρακ: «Κόντεψα να πεθάνω όπως ο Έρικσεν στο Euro»

Συγκλονιστική αποκάλυψη του Μπάρακ: «Κόντεψα να πεθάνω όπως ο Έρικσεν στο Euro»

Δημήτρης Χούπης 20:17 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 14.08.2024

Ο Αντονίν Μπάρακ μιλώντας στο Gazzetta dello Sport αποκάλυψε πως πριν από έναν χρόνο είχε ένα σοβαρό θέμα υγείας, το οποίο παραλίγο να του στερήσει τη ζωή.

Το περιστατικό με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2021 αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία της διοργάνωσης. Ωστόσο ο Δανός μετά από αυτό το συμβάν μπόρεσε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αφού διέφυγε τον κίνδυνο. 

Περίπου δύο χρόνια μετά ο Αντονίν Μπάρακ  της Φιορεντίνα, μιλώντας σε συνέντευξη στο gazzetta dello sport υπενθύμισε το περιστατικό, με τον λόγο που το έκανε αυτό να είναι αρκετά σοβαρός. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Τσέχος, το περασμένο καλοκαίρι είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο απείλησε τη ζωή του. 

«Έμοιαζε κάτι το απλό και όμως εξελίχτηκε σε αμφοτερόπλευρη πνευμονία, με συλλογή στους πνεύμονες μέχρι το περικάρδιο.

Μπήκα στο νοσοκομείο και έμεινα για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, θα μπορούσα να είχα καταλήξει όπως ο Έρικσεν που ένιωσε αδιαθεσία εντός γηπέδου, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Euro», ανέφερε αρχικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής, λέγοντας μετά πως έφτασε αρκετά από το να υπογράψει στη Νάπολι 1.5 χρόνο πριν. 

«Στο φινάλε της τέλος 2021-22 σχεδόν είχε κλείσει το deal με την Νάπολι, όμως καθυστέρησαν την πώληση του Φαμπιάν Ρουίθ, στη θέση του οποίου θα πήγαινα. Τελικά, δέχτηκαν πρόταση να πάρουν σχεδόν δωρεάν τον Εντομπελέ από την Τότεναμ.

Τότε ήμουν πολύ θυμωμένος αλλά εκ των υστέρων δεν τους κατηγορώ καθόλου που διάλεξαν αυτόν τον δρόμο. Η Φιορεντίνα ήταν το μεγαλύτερο άλμα για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα».