Μπαρκολά: Το Παρίσι έχει νέο «Βασιλιά» και άπαντες ξέχασαν ήδη τον Εμπαπέ

Μπράντλεϊ Μπαρκολά - Φωτ. IMAGO

Μπαρκολά: Το Παρίσι έχει νέο «Βασιλιά» και άπαντες ξέχασαν ήδη τον Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 12:15 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 26.08.2024

Ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά, ο 21χρονος αριστερός εξτρέμ έχει αναδειχθεί το μεγάλο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν στο ξεκίνημα της σεζόν, κάνοντας τους οπαδούς των Παριζιάνων να ξεχάσουν γρήγορα τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Το Παρίσι έχει ένα νέο είδωλο. Μετά την αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε μείνει χωρίς αστέρια κορυφαίου επιπέδου, αλλά οι οπαδοί βρήκαν ένα νέο στολίδι, έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι πρόθυμος να πάρει τη σκυτάλη του πρώην συμπαίκτη του. Ο λόγος για τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά.

Ο 21χρονος εξτρέμ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι την περασμένη Παρασκευή κόντρα στη Μονπελιέ, πετυχαίνοντας δύο γκολ και καθιερώθηκε ως ο νέος αρχηγός μιας Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία η ομάδα είναι πάνω από όλα.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Μπαρκολά ζήτησε δανεισμό από την Λυών, λόγω έλλειψης λεπτών, και βρισκόταν ένα βήμα μακριά από την αναχώρηση για την ελβετική ομάδα, Σεντ Γκάλεν. Λόγω των συνθηκών της μοίρας, μια πληγή τραυματισμών στον σύλλογο του άνοιξε τις πόρτες ιδιοκτησίας, εκρήγνυται ως μια μεγάλη υπόσχεση στο γαλλικό ποδόσφαιρο και μαζί με τον Λακαζέτ, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Λυών κατά την τελευταία ευθεία της σεζόν 2022/2023.

Το άλμα στην Παρί

Οι σπουδαίες εμφανίσεις του Μπαρκολά δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Ο Ζόρζε Μέντες, πολύ προσεκτικός, απέκτησε τις υπηρεσίες του νεαρού εξτρέμ, ο οποίος, έχοντας επίγνωση της περίπλοκης αθλητικής κατάστασης στην Λυών, όπου προπονήθηκε κι αναζήτησε διέξοδο το περασμένο καλοκαίρι. Ένα κάλεσμα του Λουίς Ενρίκε, έκθαμβος από τις δυνατότητές του, άλλαξε τη ζωή του, καθώς δεν δίστασε ούτε στιγμή να αποδεχτεί την πρόταση του Αστουριανού τεχνικού.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Λυών ήταν δύσκολες. Η Παρί προσέφερε 45 εκατομμύρια σταθερά ευρώ και πέντε εκατομμύρια μπόνους για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του Μπαρκολά, ο οποίος ήθελε να παίξει μόνο στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν από πολλές ομάδες της Premier League και κατάφεραν τελικά να υπογράψουν ένα ταλέντο που δεν θα αργούσε να αναλάβει τα ηνία της επίθεσης των Παριζιάνων.

Ετοιμος να ξεπεράσει Εμπαπέ

Μεταξύ όλων των διοργανώσεων, ο Μπαρκολά έπαιξε 25 παιχνίδια, σκοράροντας τέσσερα γκολ και μοιράζοντας ασίστ. Μετά από ένα διστακτικό ξεκίνημα, καθιερώθηκε ως ο αριστερός εξτρέμ της Παρί, εκτοπίζοντας τον Κιλιάν Εμπαπέ, του οποίου το μέλλον ήταν εκτός Παρισιού, στη θέση του σέντερ φορ. Η εξαιρετική εμφάνιση που έδειξε στη Γαλλία του χάρισε το εισιτήριο για το Euro, αν και μετά βίας είχε κάποια προβολή στη διοργάνωση.

Με την αποχώρηση του Εμπαπέ και μετά από ένα Euro που, σύμφωνα με τα λόγια του παίκτη, «τον απελευθέρωσε εντελώς», ο Μπαρκολά ξεκίνησε φουριόζος τη νέα σεζόν. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στη Χάβρη, ο 21χρονος επιθετικός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ. Κόντρα στη Μονπελιέ την Παρασκευή, το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό με άλλο ένα εξαιρετικό σλάλομ και εκμεταλλεύτηκε μια πάσα του Ντεμπελέ για να ολοκληρώσει την προσπάθεια του με γκολ. Τρία τέρματα σε δύο παιχνίδια και όπως φαίνεται η Παρί Σεν Ζερμέν έχει έναν νέο πρίγκιπα και ένα νέο αστέρι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!