Επίσημο: Στη Μπαρτσελόνα ο Όλμο - Μισό δισεκατομμύριο η ρήτρα του Ισπανού

Ο Όλμο στη Μπαρτσελόνα - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Επίσημο: Στη Μπαρτσελόνα ο Όλμο - Μισό δισεκατομμύριο η ρήτρα του Ισπανού

Sportal newsroom 16:34 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 09.08.2024

Ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι και επίσημα ο Ντάνι Όλμο, με τον ισπανικό σύλλογο να ανακοινώνει την απόκτησή του για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο Ντάνι Όλμο είναι έτοιμος για το νέο βήμα της καριέρας του, αφού ο Ισπανός ανακοινώθηκε επίσημα από την Μπαρτσελόνα. Μία Μπαρτσελόνα που θέλει να σιγουρευτεί πως θα τον έχει για πολλά χρόνια ακόμα, προσφέροντάς του εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας. Παράλληλα, όποιος σύλλογος θελήσει να τον κάνει δικό του, θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του 500 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Ντάνι Όλμο κατέληξαν Μπαρτσελόνα και Λειψία.  Ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο με τον σύλλογο για τις επόμενες έξι σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου 2030, και η ρήτρα εξαγοράς του ορίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ντάνι Όλμο επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα μετά από μια δεκαετία απουσίας. Ο επιθετικός έφτασε στη Λα Μασία το 2007 από τη γειτονική Εσπανιόλ και μετά από επτά χρόνια στη νεολαίο των μπλαουγκράνα, αποφάσισε να προχωρήσει στην καριέρα του στην Κροατία, υπογράφοντας στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στην Κροατία, ο Όλμο συνέχισε να εξελίσσεται ως παίκτης και συνέταξε έναν εντυπωσιακό κατάλογο διακρίσεων. Πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Κροατίας και ένα Σούπερ Καπ Κροατίας, καθώς και βραβείο του παίκτη της χρονιάς στη χώρα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ενώ έπαιζε στη Ντιναμό, ο Όλμο έκανε το ντεμπούτο του και στο Champions League.

Το 2020 το ταλέντο του κέντρισε το ενδιαφέρον από συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και τελικά μετακόμισε στη γερμανική Λειψία. Οι τέσσερις σεζόν του στην Bundesliga τον είδαν να κατακτά δύο φορές το Κύπελλο Γερμανίας και ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας στο οποίο σημείωσε χατ-τρικ στη νίκη με 3-0 εκτός έδρας της Μπάγερν Μονάχου. Αφού εκπροσώπησε την Ισπανία σε επίπεδο νέων, ο Όλμο έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Euro 2020, σκοράροντας στην πρώτη του εμφάνιση.

Ο Καταλανός επιθετικός μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις στον αγωνιστικό χώρο και το έκανε σε όλη του την καριέρα. Έξω από τα πλάγια και στις δύο πλευρές, ως επιθετικός εκτός και εκτός, το να παίζεις ακριβώς έξω από τον επιθετικό ή ακόμα και στη μεσαία γραμμή είναι οι επιλογές που δίνει ο Ντάνι Όλμο σε μια ομάδα. Όπου κι αν παίζει, ο Όλμο ξεχωρίζει για το ατομικό του ταλέντο και την ικανότητά του να συνδέεται με τους συμπαίκτες του. Έχει ταλέντο στο να σκοράρει όπως έδειξε στο Euro 2024».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!