Η Μπαρτσελόνα απέρριψε προσφορά 250 εκατομμυρίων για τον Γιαμάλ

O Λαμίν Γιαμάλ

i

©imago

Η Μπαρτσελόνα απέρριψε προσφορά 250 εκατομμυρίων για τον Γιαμάλ

Νεφέλη Μπισμπίκη 09:21 - 18.10.2024

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, αποκάλυψε πως αρνήθηκε το καλοκαίρι μία πρόταση 250 εκατομμυρίων ευρώ για τον Λαμίν Γιαμάλ, χωρίς να αναφέρει ποια ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, είναι το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα και όπως είναι φυσικό, πολλές είναι οι ομάδες που θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, επιβεβαίωσε πως απέρριψε το καλοκαίρι προσφορά ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει και το όνομα της ομάδας που ήθελε τον Γιαμάλ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, λέγεται πως ήταν η φερόμενη ομάδα, η οποία ήταν διατεθειμένη να πληρώνει για τον Γιαμάλ 250 εκατομμύρια ευρώ, μία αμοιβή η οποία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Γαλλία για την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν και ο κύριος λόγος που έβλεπαν τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του 17χρονου σταρ της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα του μέλλοντος αξίζει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ
LA LIGA

14:35 - 16.10.2024

Η Μπαρτσελόνα του μέλλοντος αξίζει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ

Αν υπάρχει μία ομάδα η οποία στηρίζεται στις ακαδημίες της, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα η οποία «μεγαλώνει» τους ποδοσφαιριστές της, με την «Masia» να αποτελεί μία μηχανή παραγωγής παικτών. Τα τελευταία 24 «μικρά διαμάντια» που έκαναν το ντεμπούτο τους στην ομάδα των «μεγάλων» επί Λαπόρτα, υπολογίζεται συνολικά, πως ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λαπόρτα, βλέποντας τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του Γιαμάλ, δεν θα άφηνε σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο ταλέντο να φύγει από την ομάδα, όποιο και να ήταν το ποσό της προσφοράς, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστή η τεράστια ρήτρα του συμβολαίου του 17χρονου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, μία ρήτρα που ουσιαστικά εξασφαλίζει το μέλλον του στον σύλλογο.

«Ήρθαν να αγοράσουν τον Λαμίν από εμένα για 250 εκατομμύρια ευρώ και είπα όχι πριν από έξι μήνες. Είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης στον κόσμο. Ποια είναι η πραγματική αξία του Λαμίν; Λοιπόν, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στη λογιστική αξία», είπε ο Λαπόρτα για την προσφορά.

Μπορεί οι ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν τον Γιαμάλ να «σχηματίζουν ουρά», αλλά ο ίδιος πρόσφατα είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλά και πως θέλει να γίνει ένας θρύλος για την ομάδα.