Αυτή είναι η «μυστική» ρήτρα που προϋποθέτει την μεταγραφή του Σέζνι στην Μπαρτσελόνα

Ο Βόιτσεχ Σέζνι με την εθνική Πολωνίας - Φωτ. IMAGO

Αυτή είναι η «μυστική» ρήτρα που προϋποθέτει την μεταγραφή του Σέζνι στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 10:25 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 25.09.2024

O Βόιτσεχ Σέζνι φαίνεται πως είναι έτοιμος να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Μαρκ Τερ Στέγκεν. Ωστόσο, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια.

Ο Βόιτσεχ Σέζνι είναι αυτός που επέλεξε η Μπαρτσελόνα για να καλύψει την θέση που άφησε κενή στα γκολπόστ της καταλανικής ομάδας, ο τραυματίας Μαρκ Τερ Στέγκεν. Ο Πολωνός τερματοφύλακας αποσύρθηκε το καλοκαίρι, αλλά ο καταλανικός σύλλογος θεωρεί ότι μεταξύ όλων των υποψηφίων είναι το καλύτερο προφίλ για την ενίσχυση στον «άσο».

Ωστόσο, ο Σέζνι θα χρειαστεί να επιλύσει την κατάσταση με τη Γιουβέντους πρώτα, προτού γίνει κάτοικος Βαρκελώνης. Ο τερματοφύλακας έλυσε το συμβόλαιό του, αλλά το έκανε με την ύπαρξη μιας ρήτρας που λέει ότι, εάν ενταχθεί σε σύλλογο κορυφαίου επιπέδου πριν από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πρέπει να πληρώσει ένα οικονομικό ποσό στους «μπιανκονέρι». 

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για Τερ Στέγκεν: Ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα και τέλος η σεζόν!
LA LIGA

13:55 - 23.09.2024

Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για Τερ Στέγκεν: Ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα και τέλος η σεζόν!

Δυσάρεστα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο γόνατο για τον Μαρκ Τερ Στέγκεν, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο Γερμανός κίπερ της Μπαρτσελόνα υπέστη ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα κι έτσι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν!

Αυτό το ποσό δεν είναι υψηλό, αλλά η Μπάρτσα ελπίζει ότι ο Πολωνός θα λύσει πρώτα το συγκεκριμένο ζήτημα κι έπειτα θα είναι ελεύθερος ώστε να υπογράψει στους «μπλαουγκράνα».

Ο Σέζνι συμφώνησε με τη Γιουβέντους να λύσει ένα συμβόλαιο που έληγε αρχικά στις 30 Ιουνίου 2025. «Το σώμα μου είναι ακόμα έτοιμο, αλλά η καρδιά μου δεν είναι πια εκεί», εξήγησε ο τερματοφύλακας. Καθώς δεν ήταν φυσικό τέλος του συμβολαίου, η ιταλική ομάδα ήθελε να συμπεριλάβει ένα μικρό «πέναλτι» σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας υπέγραφε σε κάποια ομάδα τους επόμενους μήνες.

Καθώς αυτό θα μπορούσε τελικά να συμβεί, θα πρέπει να δούμε εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του τερματοφύλακα και της Γιούβε επιτρέπουν την ακύρωση αυτής της ρήτρας ή, αντίθετα, ο Πολωνός πρέπει να καταλήξει να την πληρώσει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, είναι επίσης απαραίτητο να δούμε τι συμμετοχή μπορεί να έχει η Μπάρτσα σε αυτήν την πληρωμή.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας ελκύεται από το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα των Καταλανών, αν και γνωρίζει ότι δεν θα προσγειωθεί στη Βαρκελώνη, έχοντας με το «καλημέρα» γάντια βασικού. Ωστόσο, ο Σέζνι είναι πεπεισμένος ότι η καριέρα και η εμπειρία του θα του επιτρέψουν να γίνει το νούμερο «ένα» στην εστία της Μπαρτσελόνα τους επόμενους μήνες, μόλις φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του τερματοφύλακα δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή τη στιγμή. Ο τερματοφύλακας ξέρει ήδη ότι είναι ο εκλεκτός και είναι πρόθυμος να πει το «ναι». Αλλά για να επισημοποιηθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν αρκετά ζητήματα. Σε περίπτωση που η συμφωνία καταρρεύσει, ο σύλλογος έχει στη λίστα του άλλους υποψηφίους σε ετοιμότητα.