Δυσκολεύτηκε αλλά λύγισε την Κάντιθ η Μπαρτσελόνα - Εύκολη νίκη για τη Χιρόνα επί της Χετάφε
i

©Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Δυσκολεύτηκε αλλά λύγισε την Κάντιθ η Μπαρτσελόνα - Εύκολη νίκη για τη Χιρόνα επί της Χετάφε

Κώστας Τσιακλής • 22:34 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 14.08.2024

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κάντιθ όμως τελικά κατάφερε να την λυγίσει με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εύκολη νίκη για τη Χιρόνα επί της Χετάφε.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αρκετά όμως τελικά κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Κάντιθ (1-0). Κάπως έτσι οι «μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη αφού στην πρεμιέρα είχαν κολλήσει στο 0-0 με τη Χετάφε. Σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα, η Χιρόνα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να νικήσει τη Χετάφε αφού τη συνέτριψε με 3-0. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την Κάντιθ με την κεφαλιά του Κρις Ράμος μέσα από την περιοχή. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο και έτσι δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και η Μπαρτσελόνα, με τον Πέδρι να επιχειρεί μια κεφαλιά, την οποία σταμάτησε ο Λεντέσμα.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε την απάντηση και στην όμορφη προσπάθεια του Λαμίν Γιαμάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 16χρονος έγινε ο νεαρότερος που ξεκινάει βασικός στη La Liga (16 ετών και 38 ημερών), σπάζοντας το ρεκόρ του Φαμπρίς Ολινγκά που ξεκίνησε για τη Μάλαγα σε ηλικία 16 ετών και 112 ημερών. 

Το ρεσιτάλ αποκρούσεων από τους τερματοφύλακες συνεχίστηκε. Αρχικά ο Λεντέσμα σταμάτησε το σουτ του Ζουλς Κουντέ (34') ενώ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε την προσπάθεια του Ρότζερ Μάρτι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με τον Γκάβι στο 54' ενώ στο 63' η Κάντιθ άγγιξε το γκολ με τον Κρις Ράμος.

Στο 80' ο Λεντέσμα απέκρουσε το μακρινό σουτ του Εζαλζούλι όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα δύο λεπτά αργότερα. Η λύτρωση για τη Μπαρτσελόνα ήρθε από τον Πέδρι που συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γκουντογκάν και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Τη νίκη των Καταλανών κλείδωσε ο Φεράν Τόρες με ωραίο τελείωμα στο 90+3'. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε στο «Olímpic Lluís Companys» λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο «Καμπ Νου».

Στο άλλο παιχνίδι η Χιρόνα πήρε μια άνετη νίκη απέναντι στη Χετάφε. Το σκορ άναοιξε στο 12' ο Γιανγκέλ Ερέρα ενώ ο Κρίστιαν Στουάνι έκανε το 2-0 στο 55'. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που πέτυχε και το τρίτο γκολ δέκα λεπτά αργότερα. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα Μπαρτσελόνα και Χιρόνα ανέβηκαν στους τέσσερις βαθμούς ενώ Κάντιθ και Χετάφε έχουν τρεις και έναν αντίστοιχα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ