Επίσημα κατηγορούμενος ο Πικέ για την «υπόθεση Σούπερ Καπ»!

Επίσημα κατηγορούμενος ο Πικέ για την «υπόθεση Σούπερ Καπ»!

Sportal newsroom 20:18 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 30.05.2024

Δικαστής βλέπει σημάδια εγκλήματος στην μετακόμιση του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ζεράρ Πικέ έχει μπλέξει κι επίσημα.

Η δικαστής της Μαγιανταχόντα που ερευνά τη μεταφορά του ισπανικού Σούπερ Καπ ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής και πλέον επιχειρηματίας Ζεράρ Πικέ, τελεί υπό έρευνα, διότι κρίνεται πιθανό να είχε συμφωνήσει σε ετήσια προμήθεια 4 εκατομμυρίων ευρώ για αυτή τη συμφωνία, να διεξάγεται δηλαδή στη Σαουδική Αραβία το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Νομικές πηγές επιβεβαίωσαν στην EFE την απόφαση, σύμφωνα με την «El Confidencial», του επικεφαλής του Ερευνητικού Δικαστηρίου με αριθμό 4 της Μαγιανταχόντα, που ερευνά την υποτιθέμενη διαφθορά στη Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) επί εποχής Λουίς Ρουμπιάλες.

Η δικαστής Ντέλια Ροντρίγκο εξέδωσε εντολή σήμερα με την οποία συμφώνησε να επεκτείνει την έρευνα κατά 15 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, αλλά και του προέδρου της RFEF Πέδρο Ρόχα και του προσωπικού φίλου του Ρουμπιάλες, επιχειρηματία Νενέ.

Επίσης, κατά της εταιρείας «Gruconsa», η οποία πραγματοποίησε τις εργασίες στο στάδιο «La Cartuja» στη Σεβίλλη.

Η δικαστής ερευνά την υπόθεση, για διάπραξη εγκλημάτων διαφθοράς και αθέμιτης διοίκησης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία ο Πέδρο Ρόχα παραμένει κατηγορούμενος, η δικαστής έχει ήδη ανακρίνει τον πρώην πρόεδρο της RFEF Λουίς Ρουμπιάλες, για τη διαχείρισή του μεταξύ 2018 και 2023, με επίκεντρο τη μεταφορά του Σούπερ Καπ στην αραβική χερσόνησο.