Η Μπαρτσελόνα έχασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram επειδή στήριξε τους ΛΟΑΤΚΙ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©PrtScr youtube

Η Μπαρτσελόνα έχασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram επειδή στήριξε τους ΛΟΑΤΚΙ

Κώστας Τσιακλής • 11:44 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να στηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όμως το αποτέλεσμα της πράξης της δεν ήταν το ιδανικό. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο ίνσταγκραμ.

Απίστευτο και όμως αληθινό… Η Μπαρτσελόνα έχασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο ίνσταγκραμ επειδή «έντυσε» το έμβλημα της στα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η Μπαρτσελόνα μαζί με άλλες εννέα ομάδες στήριξαν την ημέρα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις 28 Ιουνίου ωστόσο είδαν τους ακόλουθους τους στο ίνσταγκραμ να μειώνονται δραματικά. Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι λοιπόν τοποθέτησαν την πίσω όψη του εμβλήματος τους τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.

Πρόκειται για τις Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Οσασούνα, Χετάφε, Θέλτα, Μαγιόρκα, Αλαβές και Λας Πάλμας. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Νταβίντ Σάουρα, (πρώην υπεύθυνος για το ψηφιακό περιεχόμενο της Μπάρτσα και συνιδρυτής του Xerpa Studio μαζί με τον Τόνι Ρουίθ) τη μεγαλύτερη ζημιά την είχαν οι «μπλαουγκράνα» αφού μέσα σε 48 ώρες είδαν τους ακόλουθους τους στο ίνσταγκραμ να μειώνονται κατά 440.000.

Στο άρθρο της Mundo Deportivo γίνεται λόγος πως η Μπαρτσελόνα έχει πάνω από 122 εκατομμύρια ακόλουθους στο ίνσταγκραμ και καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται κατά 30.000. Το διήμεορ 28-29 Ιουνίου ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Την πρώτη μέρα ο σύλλογος της Καταλονίας έχασε 306,000 ενώ την αμέσως επόμενη μέρα άλλους 134,000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική ομάδα που παρουσίασε αύξηση στους ακόλουθους ήταν η Λας Πάλμας. Πάντως δεν αναφέρεται τόσο ο αριθμός της σχετικής ανόδου αλλά ούτε ο αριθμός της πτώσης των υπολοίπων οκτώ ομάδων. Επιπλέον η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν εκτός αυτών των εκδηλώσεων και δεν έδειξαν τη στήριξη τους προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η Μπαρτσελόνα έλυσε το συμβόλαιο του Ουμτιτί

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σαμουέλ Ουμτιτί. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον τερματισμό του συμβολαίου του Γάλλου αμυντικού, το οποίο κανονικά έληγε το 2026. Αυτό έχει να κάνει πιθανότατα με τη ανάγκη της Μπαρτσελόνα να εξασφαλίσει χρήματα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν εδώ και μερικά χρόνια.