Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τις αξίες αθλητισμού, θα διερευνήσουμε το συμβάν»

Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: «Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τις αξίες αθλητισμού, θα διερευνήσουμε το συμβάν»

Κώστας Τσιακλής • 09:28 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 14.08.2024

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό με τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους από οπαδούς της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό με τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους.

Οι «μπλαουγκράνα» λοιπόν υποδέχθηκαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο Clasico της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε νωρίς με τον Ιλκάι Γκουντογκάν όμως νικήτρια τελικά ήταν η Ρεάλ που έφτασε στην ανατροπή με δύο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο δεύτερο ημίχρονο (το δεύτερο μάλιστα ήρθε στις καθυστερήσεις).

Δυστυχώς το ματς δεν έμεινε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αφού ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης για ακόμα μια φορά. Μάλιστα σε ένα βίντεο φαίνεται ένας οπαδός της Μπαρτσελόνα να πετάει μπανανόφλουδα! Ο παίκτης της «Βασίλισσας» όταν αντικαταστάθηκε χειροκρότησε ειρωνικά προς την κερκίδα, ενώ είχε κι έναν σύντομο διάλογο με τον Τσάβι, στον οποίο φέρεται να του είπε «κλάψε κι άλλο», ενώ ο προπονητής της καταλανικής ομάδας του έλεγε πως κάνει θέατρο συνέχεια.

Απίστευτος Αντσελότι, τραβούσε τον Βινίσιους από το χέρι για να τον βγάλει εκτός γηπέδου (vid)
LA LIGA

09:13 - 29.10.2023

Απίστευτος Αντσελότι, τραβούσε τον Βινίσιους από το χέρι για να τον βγάλει εκτός γηπέδου (vid)

«Τέρας» ψυχραιμίας ο Κάρλο Αντσελότι στο «Clasico» με την Μπαρτσελόνα, σε τέτοιο βαθμό που όταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκόραρε στις καθυστερήσεις για να χαρίσει στη Ρεάλ τη νίκη, ο Ιταλός δεν το πανηγύρισε καν. Οπως επίσης ο τεχνικός των «μερέχνες» έδρασε σαν... πατέρας και προστάτευσε τον Βινίσιους από μία κάρτα.

Η Μπαρτσελόνα πάντως δεν εγκρίνει αυτού του είδους συμπεριφορές και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει έρευνα για το συμβάν. «Η Μπαρτσελόνα θα υπερασπίζεται πάντα τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όπως είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο και θα διερευνήσουμε κάθε ρατσιστική επίθεση που μπορεί να συνέβη σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου.