Γιατί η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Σέζνι, παρόλο που είναι ελεύθερος

Ο Βόιτσεχ Σέζνι και ο Χάνσι Φλικ

Γιατί η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Σέζνι, παρόλο που είναι ελεύθερος

Κώστας Τόπας 09:07 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 29.09.2024

Η Μπαρτσελόνα τα έχει βρει σε όλα με τον Βόιτσεχ Σέζνι, για να καλύψει το κενό του Μαρκ Τερ Στέγκεν κάτω από τα γκολπόστ, ωστόσο η μεταγραφή του Πολωνού κίπερ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα...

Ο 34χρονος πρώην διεθνής της Πολωνίας, Βόιτσεχ Σέζνι ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον περασμένο μήνα, αφού το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε με κοινή συναίνεση, με τον τερματοφύλακα να αναφέρει «η καρδιά μου δεν είναι πια εκεί», παρόλο που αισθάνεται ακόμα σωματικά ικανός να παίξει.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή, καθώς ο Μαρκ Τερ Στέγκεν υπέστη τραυματισμό στο γόνατο στο τέλος της σεζόν στην πρόσφατη νίκη επί της Βιγιαρεάλ, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να επιλέγει τον Σέζνι για να καλύψει αυτό το κενό κάτω από τα γκολπόστ.

O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:06 - 26.09.2024

O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη

Η Μπαρτσελόνα έμεινε χωρίς τερματοφύλακα και ο Βόιτσεχ Σέζνι θα είναι εκτός απροόπτου ο αντικαταστάτης του Τερ Στέγκεν, μόνο που πριν κλείσει την συμφωνία με τους Καταλανούς, είχε βγει στη... σύνταξη.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται σοβαρά στο να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μετά και την πρόταση που δέχθηκε από τους Καταλανούς. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Sport, είπε: «Κατανοώ τη δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει για αυτούς μετά τον τραυματισμό του Τερ Στέγκεν και νομίζω ότι θα ήταν ασέβεια εκ μέρους μου να μην εξετάσω αυτήν την επιλογή. Σέβομαι πολύ την ιστορία της Μπάρτσα, είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο».

Ο Σέζνι πέρασε από τις τάξεις της ομάδας νέων σε Αγκρικόλα Βαρσοβίας και Λέγκια Βαρσοβίας πριν ενταχθεί στις Ακαδημίες της Άρσεναλ και τελικά να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας των «κανονιέρηδων», κατακτώντας δύο φορές το FA Cup με την ομάδα του Λονδίνου.

Αποχώρησε ως δανεικός στη Μπρέντφορντ κι έπειτα ακολούθησε η Ρόμα στην καριέρα του, προτού ο Σέζνι μετακομίσει στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2017 όπου εκεί κέρδισε τρεις τίτλους Serie A και ένα Coppa Italia. Όταν οι παίκτες είναι ελεύθεροι, είναι συνήθως μια αρκετά απλή και απλή διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει άλλος σύλλογος για να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τους όρους.

Και οι ελεύθεροι παίκτες μπορούν να υπογραφούν εκτός μεταγραφικών παραθύρων ανά πάσα στιγμή, έτσι και ο Σέζνι μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα της La Liga, Μπαρτσελόνα παρά το κλείσιμο του προηγούμενου παραθύρου στα τέλη Αυγούστου.

Όμως, αν και η Μπάρτσα φαίνεται να έχει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή, η Relevo αναφέρει ότι υπάρχουν «τεχνικά προβλήματα με τη La Liga» που εμποδίζουν την μεταγραφή του Σέζνι, παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός κίπερ είναι ελεύθερος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για οικονομικά προβλήματα. Ενα ζήτημα που έχει επηρεάσει τον σύλλογο του «Καμπ Νόου» τα τελευταία χρόνια τώρα, αν και οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» ελπίζουν ότι αυτό θα επιλυθεί τον Οκτώβριο.

Προς το παρόν, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αρκεστεί με τον Ινάκι Πένα ως τον μοναδικό κίπερ του συλλόγου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Σέζνι.