Η «μυστική» ρήτρα του Γιαμάλ που εγγυάται ότι δεν θα φύγει από τη Μπαρτσελόνα

Ο Γιαμάλ με τη Μπαρτσελόνα - Φωτ. IMAGO

Η «μυστική» ρήτρα του Γιαμάλ που εγγυάται ότι δεν θα φύγει από τη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:55 - 15.10.2024

Μπαρτσελόνα και Λαμίν Γιαμάλ έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι το στολίδι της, ο Λαμίν Γιαμάλ, προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από τις φιλοδοξίες των συλλόγων που επιθυμούν να τον συμπεριλάβουν στη μεταγραφική τους λίστα ανά πάσα στιγμή.

Το τρέχον συμβόλαιο του Γιαμάλ με την Μπαρτσελόνα λήγει το καλοκαίρι του 2026 και υπάρχει μια ειδικά ρήτρα στο συμβόλαιό του, η οποία αναφέρει πως όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της, ένα ποσό ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα
LA LIGA

12:50 - 15.10.2024

Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα

Έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών του συλλόγου του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, πιστεύει στις πιθανότητές του να βρει λύσεις ώστε να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν είναι όμως αυτό που εξασφαλίζει το μέλλον του Γιαμάλ στους «μπλαουγκράνα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mundo Deportivo», το θέμα σχετίζεται με άλλη ρήτρα στο συμβόλαιο του 17χρονου μεσοεπιθετικού.

Αυτή η ρήτρα προβλέπει την αυτόματη ανανέωση της σύμβασης μέχρι το 2030, όταν ο Γιαμάλ γίνει 18 ετών, ηλικία στην οποία δεν είναι ανήλικος και έχει το δικαίωμα να συνάψει μεγάλες συμβάσεις. Ο ατζέντης του, Ζορζ Μέντες, εγγυήθηκε ότι θα λάμβανε χρηματικά ποσά που δεν μοιάζουν με αυτά που παίρνει τώρα ως νεαρός παίκτης στον σύλλογο, καθώς ο μισθός του δεν ξεπερνά το 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως!

Η Μπαρτσελόνα καθησυχάζεται και από τις προθέσεις του ίδιου του παίκτη, ο οποίος πρόσφατα ρωτήθηκε αν ήθελε να φύγει από τους Καταλανούς, με την απάντηση του Γιαμάλ να καθησυχάσει τους ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου, μιας και ο 17χρονος δεν φέρεται να έχει διάθεση να αποχωρήσει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι πριν από μερικούς μήνες, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει 250 ​​εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ακούσει προσφορές για τον σταρ της.