Η Μπαρτσελόνα χρωστάει παντού για μεταγραφές με κορυφαία όλων του Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα - Φωτ. IMAGO

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει παντού για μεταγραφές με κορυφαία όλων του Λεβαντόφσκι

Κώστας Τόπας 09:19 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 09.10.2024

Αποκαλύφθηκαν τα ποσά τα οποία οφείλει ακόμα και σήμερα η Μπαρτσελόνα σε άλλες ομάδες για μεταγραφές, με το μακροπρόθεσμο χρέος να φτάνει μέχρι και τα 102 εκατομμύρια ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε στον οικονομικό απολογισμό της 30ης Ιουνίου 2024 όλα τα χρήματα που εξακολουθεί να οφείλει σε άλλους συλλόγους. Σύμφωνα με την «Sport», υπάρχουν χρέη τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, σχετικά με την αγορά παικτών (και τα δικαιώματά τους) που βρίσκονται στον σύλλογο και άλλων που έχουν ήδη αποχωρήσει μέσω μεταγραφής. Ως εκ τούτου, ο καταλανικός σύλλογος χρωστάει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ βραχυπρόθεσμα και περισσότερα από 102,6 εκατομμύρια ευρώ μακροπρόθεσμα.

Μόνο για τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, για παράδειγμα, η «Sport» αναφέρει ότι η Μπαρτσελόνα χρωστάει χρήματα σε επτά διαφορετικούς συλλόγους. Στη Μπάγερν οφείλει το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων (10,4 εκατ. βραχυπρόθεσμα και 10,6 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμα) και ακολουθούν η Λέγκια Βαρσοβίας (50 χιλ. και 50 χιλ.), η Λεχ Πόζναν (119 χιλ. και 119 χιλ.), η Δέλτα Βαρσοβίας (33 χιλ. και 33 χιλιάδες), Ζνιτς Προύσκουφ (113 χιλιάδες και 113 χιλιάδες), MKS Βαρσοβίας (169 χιλιάδες και 169 χιλιάδες) και Ντόρτμουντ (78 χιλιάδες και 78 χιλιάδες).

Ένας άλλος παίκτης για τον οποίο χρωστάει επίσης, πολλά χρήματα η Μπαρτσελόνα είναι ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοικος Καταλονίας το 2022 από τη Λιντς, έναν σύλλογο στον οποίο η ομάδα του Χάνσι Φλικ χρωστάει 559 χιλιάδες ευρώ βραχυπρόθεσμα και σχεδόν 42 εκατομμύρια ευρώ μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, η «Sport» αναφέρει ότι μικρά ποσά εξακολουθούν να οφείλονται στη Ρεν και σε δύο πορτογαλικούς συλλόγους, συγκεκριμένα τη Σπόρτινγκ και τη Βιτόρια Γκιμαράες, όπου αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος διεθνής μεσοεπιθετικός.

Ο Ζυλ Κουντέ είναι άλλο ένα όνομα στη λίστα. Σε αυτή την περίπτωση, 24,5 εκατ. ευρώ οφείλονται μακροπρόθεσμα στη Σεβίλλη, εκτός από μικρά ποσά στη Μπορντό. Για τον Φεράν Τόρες απομένουν να καταβληθούν 13 εκατ. ευρώ (βραχυπρόθεσμα) και 13 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμα στη Μάντσεστερ Σίτι  καθώς και ένα μικρότερο ποσό στη Βαλένθια.

Τα χρήματα που οφείλει η Μπαρτσελόνα σε παίκτες/©sport.es

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει επίσης χρήματα για τον Βίτορ Ρόκε και συγκεκριμένα, 11,8 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα και 7 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμα στην Αθλέτικο Παραναένσε. Οπως επίσης, οι Καταλανοί εξακολουθούν να χρωστάνε χρήματα για τον Ζεράρ Μαρτίν και τους Ουνάι Ερνάντες και Ιμπραήμ Ντιαρά, που αγωνίζονται στα μικρότερα τμήματα των «μπλαουγκράνα». Επιπλέον, οι παίκτες που δεν είναι πλέον στον σύλλογο προκαλούν επίσης «πονοκεφάλους» για τον σύλλογο, όπως συμβαίνει με τους Έμερσον Ρογιάλ, Τζούνιορ Φίρπο και Αμπντέ Εζαλζουλί.