Η Μπαρτσελόνα κοιτάει Έλληνα τερματοφύλακα για να καλύψει το κενό του Τερ Στέγκεν!

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μαρκ Τερ Στέγκεν - Φωτ. IMAGO

Η Μπαρτσελόνα κοιτάει Έλληνα τερματοφύλακα για να καλύψει το κενό του Τερ Στέγκεν!

Κώστας Τόπας 10:09 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 23.09.2024

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση ενός Έλληνα κίπερ για να καλύψει το κενό του Γερμανού πορτιέρε κάτω από τα γκολπόστ.

Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν υπέστη φρικτό τραυματισμό στο γόνατο το βράδυ της Κυριακής (22/09) κόντρα στη Βιγιαρεάλ και είναι πιθανό να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μια πλήρης ρήξη του περιστροφικού τένοντα του γόνατος θα τον κρατούσε εκτός για επτά έως οκτώ μήνες, κάτι που θα τον έβλεπε εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Απριλίου ή το νωρίτερο Μάιο. Ο Γερμανός κίπερ είχε προβλήματα με το γόνατο στο παρελθόν, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις το 2020 και ένας από τους χειρουργούς που τον χειρούργησαν εξήγησε ότι ήταν «πολύ πιο σοβαρό από πριν».

«Η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας, είναι 32 ετών και είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής, αλλά τελικά είναι νέος άνθρωπος, οπότε η ανάκαμψη δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι χειρότερη. Με τους τένοντες, οι χειρουργικές επεμβάσεις επιχειρούνται να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όσο το επιτρέπουν ο πόνος και η φλεγμονή και ανάλογα με την εξέλιξή σου θα είσαι έξω, όχι λιγότερο από έξι μήνες, αλλά η ισχυρή τάση είναι ότι πρόκειται για οκτώ μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας γιατρός στη «Mundo Deportivo» σχετικά με τον τραυματισμό του Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει τώρα να αποφασίσει τι θα κάνει για το υπόλοιπο της σεζόν, αν θα εμπιστευτεί τον Ινάκι Πένια ή θα υπογράψει άλλον τερματοφύλακα, ως εναλλακτική λύση. Ο τραυματισμός του Γερμανού κίπερ είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Μπαρτσελόνα κι εν αναμονή της επιβεβαίωσης της έκτασης του τραυματισμού του στο δεξί γόνατο, οι Καταλανοί ξεσκονίζουν ήδη περιπτώσεις ελεύθερων γκολκίπερ.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo» είναι ο Έλληνας, Κώστας Λάμπρου, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία του με τη Φέγενορντ, με την οποία κατέγραψε 19 συμμετοχές την περυσινή σεζόν. Ο Έλληνας πορτιέρε έχει υπάρξει μέλος σπουδαίων συλλόγων της Ολλανδίας, όπως Άγιαξ και Βίλεμ μεταξύ άλλων, με τους οποίους έχει ζήσει αξέχαστες στιγμές. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί και με δυο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ολλανδικού ποδοσφαίρου τη σημερινή εποχή. Τον Ρόναλντ Κούμαν και τον Έρικ τεν Χαχ.

Σήμερα, ο 33χρονος Έλληνας κίπερ βρίσκεται χωρίς ομάδα, γι' αυτό και σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα τον έχουν συμπεριλάβει στη λίστα με τους υποψήφιους τερματοφύλακες, που μπορούν να καλύψουν το κενό του Τερ Στέγκεν κάτω από τα γκολπόστ. Οπως επίσης, μία ακόμη περίπτωση γκολκίπερ που μπορεί να πέσει στο τραπέζι για τους Καταλανούς, είναι αυτή του Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος αγωνίστηκε στη χώρα μας για μια διετία, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.