Η Μπαρτσελόνα υπογράφει μυθικό συμβόλαιο με τη Nike - Η μεγαλύτερη αθλητική χορηγία μαζί με τη Ρεάλ

Χουάν Λαπόρτα

i

© photo by David Ramos / Getty Images / Ideal Images

Η Μπαρτσελόνα υπογράφει μυθικό συμβόλαιο με τη Nike - Η μεγαλύτερη αθλητική χορηγία μαζί με τη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 15:37 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 05.06.2024

Η Μπαρτσελόνα πρόκειται να επισημοποιήσει ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Nike, όπου θα της αποφέρει 100 εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι και θα επιτρέψει στον σύλλογο να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα ήταν πολύ αισιόδοξος για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του συλλόγου σε συνέντευξή του στα Μέσα ενημέρωσης του συλλόγου Barça One. Και είχε καλό λόγο. Σύμφωνα με την «Sport», ο καταλανικός σύλλογος αναμένεται να επισημοποιήσει τις επόμενες ημέρες την υπογραφή νέου συμβολαίου με την εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού Nike.

Αυτή η συμφωνία υπόσχεται να είναι πολύ κερδοφόρα για τους «μπλαουγκράνα». Η τρέχουσα συνεργασία τελειώνει αυτό το καλοκαίρι και έχει προκαλέσει κάποιες εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε σημείο που οι Καταλανοί σκέφτηκαν να στραφούν στην Puma.

Η μέρα που η Μπαρτσελόνα απέρριψε τον Εμπαπέ για να πάρει τον Ντεμπελέ
LA LIGA

10:15 - 05.06.2024

Η μέρα που η Μπαρτσελόνα απέρριψε τον Εμπαπέ για να πάρει τον Ντεμπελέ

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ακόμα παίκτης της Μονακό, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε κοντά στην απόκτηση του Γάλλου αστέρα, αλλά αποφάσισε να στραφεί στην περίπτωση του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Η μεγαλύτερη αθλητική χορηγία με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μάρκα της Nike θα παραμείνει τελικά στην Καταλονία. Σύμφωνα με τη Sport, το νέο deal επεκτείνεται για τα επόμενα δέκα χρόνια με μπόνους ανανέωσης 100 εκατ. ευρώ. Μία τεράστια ανακούφιση για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουν οι «μπλαουγκράνα».

Ειδικά σε μια εποχή που δεν μπορεί να κινηθεί για μεταγραφές και πόσω μάλλον να δηλώσει τον νέο της προπονητή, Χάνσι Φλικ, λόγω του ενός κανονσιμού του ισπανικού οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (ένας σύλλογος μπορεί να ξοδέψει μόνο όσα κερδίζει).

Η νέα συμφωνία θα ήταν επίσης πιο συμφέρουσα από την τρέχουσα. Αυτή τη φορά η Nike θα πληρώνει ένα σταθερό ποσό μεταξύ 105 και 120 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, με μια σειρά μεταβλητών που θα συγκεντρώνονταν ανάλογα με τους τίτλους που θα κερδίσει η πρώτη ομάδα. Το ποσό θα καταβάλλεται κάθε πέντε χρόνια. Αυτό το συμβόλαιο αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,2) θα είναι η μεγαλύτερη χορηγία για ποδοσφαιρικό σύλλογο με αυτή μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Adidas.

Ένας τίτλος στο Champions League θα έφερνε μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων ευρώ, στη La Liga μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων, στο Europa League μεταξύ 5 και 8 εκατομμυρίων και στο Κύπελλο Ισπανίας μεταξύ 2 και 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Nike θα είχε επίσης υποσχεθεί ένα μπόνους μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση νίκης στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μεταξύ 2 και 5 εκατομμυρίων ευρώ στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και, τέλος, μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Σούπερ Καπ Ευρώπης της Ισπανίας.