O Φλικ χρωστάει μία νίκη στη Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μπάγερν

O Φλικ χρωστάει μία νίκη στη Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μπάγερν

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:21 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 22.10.2024

Έχουν να αναμετρηθούν σχεδόν δύο χρόνια. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου θα τεθούν αντιμέτωπες για το Champions League την Τετάρτη (23/10), σε ένα ματς που ο Χάνσι Φλικ θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, με την οποία κάποτε είχε ισοπεδώσει τους «μπλαουγκράνα».

Είναι πολύ περίεργο πως έρχονται τα πράγματα στην ζωή μερικές φορές. Έτσι συνέβη και με τον Χάνσι Φλικ, ο οποίος βρέθηκε κάπου που δεν το περίμενε, καθώς ούτε την εξέλιξη που θα είχε η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την συντριπτική ήττα της τωρινής ομάδας του Γερμανού το 2020 από την Μπάγερν Μονάχου, όπου τότε ήταν προπονητής της.

Με οκτώ γκολ συνέτριψε η Μπάγερν με τον Φλικ στον πάγκο, την Μπαρτσελόνα του Κίκε Σιετέν, στα προημιτελικά του Champions League το 2020, ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μέσι, του Σουάρες, του Μπουσκέτς, του Άλμπα, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Βαυαρών, οι οποίοι ήταν σαν σε προπόνηση και έκαναν ασύλληπτα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη φορά έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι, ο Φλικ μετακόμισε το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη και έχει δημιουργήσει μία ενωμένη ομάδα, αξιοποιώντας όλα της τα ταλέντα, η οποία έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. Μπορεί να μην έχει Μέσι ή Σουάρες, έχει όμως τον Λεβαντόβσκι, τον Γιαμάλ και άλλους πολλούς, που σαν σύνολο έχουν μεγάλη επικινδυνότητα για τους αντιπάλους τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από την αρχή της σεζόν, η Μπαρτσελόνα έχει μόνο μία ήττα στη La Liga και καμία στο Champions League.

Φυσικά, δεν είναι ο Φλικ ο μόνος που θα αντικρίσει την παλιά του ομάδα, από την απέναντι μεριά αυτή τη φορά. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι θα συναντηθεί με τους παλιούς του γνωστούς στην πρώην ομάδα του. Ο Πολωνός, ήταν παρών σε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ της Μπαρτσελόνα, καθώς έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του στο 8-2, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μία φορά.

Όπως είπε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, αστειευόμενος προς τον προπονητή της ομάδας για εκείνη την ήττα, «Μας χρωστάς».

«Αν μπορείς να σκοράρεις περισσότερα από οκτώ γκολ, αυτό είναι ακόμα καλύτερο, αλλά αν απλώς κερδίσουμε, αυτό είναι επίσης εντάξει», δήλωσε ο Λαπόρτα.

Στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Μπάγερν είναι η μεγάλη νικήτρια, σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ η τελευταία φορά που συναντήθηκαν, ήταν στις 26 Οκτωβρίου του 2022, όπου ξανά η ομάδα του νυν προπονητή της Εθνικής Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, «άλωσε» το Καμπ Νου με τρία γκολ.