Έρχεται η συμφωνία – μαμούθ: Το ασύλληπτο deal της Μπαρτσελόνα με τη Nike!
i

©imago

Έρχεται η συμφωνία – μαμούθ: Το ασύλληπτο deal της Μπαρτσελόνα με τη Nike!

Δημήτρης Χούπης 19:13 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 04.10.2024

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται κοντά σε νέα συμφωνία με τη Nike, η οποία θα ξεπερνάει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Μπαρτσελόνα με τη Nike συνεργάζονται από το 1998 και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν για ακόμα περισσότερα χρόνια. Η ομάδα της Βαρκελώνης συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη γνωστή εταιρεία ένδυσης. Οι λεπτομέρειες έχουν συμφωνηθεί και το μόνο που μένει είναι η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας.

Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε χρόνο μάλιστα η Μπαρτσελόνα θα φτάνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και μπόνους μέσα στη συμφωνία. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και έναν χρόνο, όπου σε αυτή την περίοδο ο σύλλογος είχε διαπραγματευτεί και με την Puma. Αλλά οι επαφές τερματίστηκαν γιατί ο Λαπόρτα θεώρησε ότι η Nike έχει σταθεί πιστή στο συμβόλαιό της με την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Με την υπογραφή λοιπόν οι «μπλαουγκράνα» θα πάρουν ένα ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ ως μπόνους υπογραφής, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για την ομάδα.

Αρχικά, γιατί έχει βγει μείον 91 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 2023-24 και δεύτερον διότι χρειάζεται τα χρήματα για να αυξήσει τα έσοδα και να διασφαλίσει να μην τη βαρύνουν αυτές οι απώλειες. Με αυτά τα έσοδα η Μπαρτσελόνα θα μπορεί να είναι και πιο ευκίνητη στις μεταγραφές της από εδώ και πέρα.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Βαρκελώνης έχει δυσκολευτεί αρκετά στα μεταγραφικά της, αλλά με τα ποσά αυτά θα μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά.