Αγρια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών οπαδών της Μπαρτσελόνα και της Αστυνομίας - 15 τραυματίες (vids)

Αγρια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών οπαδών της Μπαρτσελόνα και της Αστυνομίας - 15 τραυματίες (vids)

Κώστας Τόπας 14:19 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 13.08.2024

Αγρια επεισόδια ξέσπασαν έξω από το «Μοντζουίκ» μεταξύ ακροδεξιών οπαδών της Μπαρτσελόνα και των ισπανικών αρχών, με αποτέλεσμα 15 αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Η Μπαρτσελόνα ένιωσε μια ανακούφιση, αφού τελικά τερμάτισε μια τετραετή «ξηρασία» από τα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας της Νάπολι με 3-1 το βράδυ της Τρίτης (12/03). Κάποιοι όμως οπαδοί των Καταλανών, χάλασαν το πάρτι πρόκρισης κόντρα στους «παρτενοπέι»...

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα El Nacional, περίπου 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ultras της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα με τους «Boix Nois», ένα φημισμένο ακροδεξιό κίνημα. Οι συγκεκριμένοι οπαδοί ήθελαν να επιτεθούν σε αυτούς της Νάπολι κατά την άφιξη των 450 Ιταλών στο «Ολυμπιακό στάδιο Μοντζουίκ», για τη δεύτερη φάση των 16 του Champions League. Όμως, δεδομένης της φήμης των ναπολιτάνων υποστηρικτών, που είχαν ήδη συμμετάσχει σε επεισόδια στο παρελθόν, οι αστυνομικές δυνάμεις μπόρεσαν να αποτρέψουν τις δύο ομάδες από το να εναντιωθούν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη συλλήψεις

Τελικά, οι οπαδοί της Νάπολι μπόρεσαν να εισέλθουν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, χωρίς επεισόδια, μετά τη συνοδεία τους από το κέντρο της Βαρκελώνης. Αλλά οι Boixos Nois αποφάσισαν στη συνέχεια να επιτεθούν στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, πετώντας καπνογόνα, μπουκάλια και πέτρες. Τα επεισόδια, κράτησαν μισή ώρα, πριν η αστυνομία διαλύσει τους οπαδούς.

Πάου Κουμπαρσί: Ο 17χρονος «ξυλουργός» που έπαιξε Champions League με αέρα «30αρη» και είναι ο επόμενος ηγέτης της Μπαρτσελόνα (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

11:45 - 13.03.2024

Πάου Κουμπαρσί: Ο 17χρονος «ξυλουργός» που έπαιξε Champions League με αέρα «30αρη» και είναι ο επόμενος ηγέτης της Μπαρτσελόνα (vids)

Σε ηλικία μόλις 17 ετών και λιγότερο από δύο μήνες μετά την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση, ο Πάου Κουμπαρσί αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με τη Νάπολι. Το «wonderkid» από τη Λα Μασία συγκέντρωσε τα φώτα όλων.

Κανένα άτομο δεν έχει συλληφθεί ακόμη, αλλά η ανάλυση των εικόνων βιντεοπαρακολούθησης θα πρέπει να καταστήσει δυνατό τον εντοπισμό των υπευθύνων για τα επεισόδια. 

Οι Boixos Nois, από την πλευρά τους, είναι γνωστοί τόσο για τις πολιτικές τους ιδέες όσο και για τις υπερβολές του παρελθόντος, όπως εναντίον οπαδών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Europa League τον Απρίλιο του 2022.