Οι δέκα παίκτες της Μπαρτσελόνα με ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισ. ευρώ

Λαμίν Γιαμάλ

i

©printscreen

Οι δέκα παίκτες της Μπαρτσελόνα με ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισ. ευρώ

Κώστας Τσιακλής • 18:15 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 14.08.2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο 10ος παίκτης της Μπαρτσελόνα με ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο Λαμίν Γιαμάλ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026. Οι «μπλαουγκράνα» τοποθέτησαν ρήτρα αποδέσμευσης στη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν συχνά οι Καταλανοί αφού ο 16χρονος έγινε ο 10ος παίκτης τους με τη συγκεκριμένη ρήτρα!

Ο πρώτος που είχε υπογράψει με έναν τέτοιο όρο είναι ο Πέδρι. Ο 20χρονος μέσος που είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Μπαρτσελόνα ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2026, όπως δηλαδή και ο Γιαμάλ. Από εκεί και πέρα συμβόλαιο μέχρι το 2026 και με την ίδια ρήτρα έχουν επίσης οι Ρονάλντ Αραούχο και Γκάβι. Και οι δύο αυτοί παίκτες είναι βασικά γρανάζια στη μηχανή του Τσάβι.

Με τον ίδιο όρο αλλά μέχρι το 2027 υπέγραψαν οι Ανσού Φάτι, Ραφίνια, Φεράν Τόρες και Ζιλ Κουντέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τη φετινή σεζόν αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Μπράιτον, ομάδα την οποία νίκησε η ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Τσάβι, με τoν Κουντέ να έχει πιο πολύ χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τους δύο συμπαίκτες του.

Την ίδια ώρα ο Αλεχάντρο Μπαλντέ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2028. Ο 19χρονος είναι ακόμα ένας από τους παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες του συλλόγου και πλέον παίρνει τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα ο νεαρός άσος ξεκίνησε βασικός στα επτά από τα πρώτα οκτώ παιχνίδια της σεζόν.

Ο τελευταίος που έχει ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ είναι ο Νόα Ντάρβιτς. Ο 16χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και είναι ο μοναδικός που έχει τη σχετική ρήτρα και δεν αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα! Ο Ντάρβιτς αποκτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Φράιμπουργκ με 2.5 εκατομμύρια ευρώ και προς το παρόν δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία του από τον Τσάβι.

Αναλυτικά η δεκάδα με ρήτρα αποδέσμευσης στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ: 

1) Λαμίν Γιαμάλ

2) Πέδρι

3) Ρονάλντ Αραούχο

4) Γκάβι

5) Ανσού Φάτι

6) Ραφίνια

7) Φεράν Τόρες

8) Ζιλ Κουντέ

Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026 ο Γιαμάλ - Στο ένα δισ. ευρώ η ρήτρα αποδέσμευσης του!
LA LIGA

16:39 - 02.10.2023

Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026 ο Γιαμάλ - Στο ένα δισ. ευρώ η ρήτρα αποδέσμευσης του!

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του Λαμίν Γιαμάλ. Η συμφωνία θα έχει ισχύ μέχρι το 2026 ενώ στο συμβόλαιο του έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

9) Αλεχάντρο Μπαλντέ

10) Νόα Ντάρβιτς