Νέα εποχή στη Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Φλικ (vid)

Χάνσι Φλικ

i

©Barcelona

Νέα εποχή στη Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Φλικ (vid)

Κώστας Τόπας 14:58 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 29.05.2024

Ηταν γνωστό και πλέον έγινε επίσημο. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χάνσι Φλικ για την τεχνική ηγεσία της μετά το «διαζύγιο» με τον Τσάβι.

Τέλος στη σαπουνόπερα του πάγκου της Μπαρτσελόνα. Είναι πλέον επίσημο, ο Χάνσι Φλικ είναι ο νέος προπονητής των «μπλαουκγκράνα» καθώς ο Γερμανός τεχνικός υπέγραψε μέχρι το 2026.

Μετά από αμέτρητες φήμες από τότε που ο Τσάβι ανακοίνωσε μετά τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ ότι δεν θα συνεχίσει στη θέση από τον Ιούνιο και κάποιες επακόλουθες δηλώσεις που φανέρωναν την κατάσταση του συλλόγου που δεν ταίριαζε καλά με τη διοίκηση, ο Φλικ θα αναλάβει τα ηνία του καταλανικού συλλόγου και θα είναι ο αντικαταστάτης του ίδιου του Τσάβι μετά την ανακοίνωση της Μπάρτσα για το τέλος της συνεργασίας τους.

Ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος υπέγραψε έως το 2026, έχει οκτώ τίτλους στην κατοχή του: ένα Champions League, δύο Bundesliga, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα DFB Pokal και ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας με την ομάδα της Μπάγερν και μια Oberliga με τη Χόφενχαϊμ.

Από την άλλη, έχει μεγάλη εμπειρία στον πάγκο αφού ήταν το δεξί χέρι του Γιόακιμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας όπου ήταν από το 2006 έως το 2014, θέση που άφησε μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου διορίστηκε προσωρινός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου μετά την αποχώρηση του Νίκο Κόβατς το 2019.

Δεν είχε τέτοια τύχη με την εθνική Γερμανίας, με την οποία έμεινε εκτός στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ και όπου απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ήττα με 1-4 από την Ιαπωνία.

Ο Φλικ δεν είναι άγνωστος σε όλους τους παίκτες στα αποδυτήρια των «μπλαουγκράνα», αφού έχει προπονήσει, για παράδειγμα, τους Τερ Στέγκεν και Γκουντογκάν με τη Γερμανία και τον Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν.