Νέα προβλήματα για την Μπαρτσελόνα: Δεν μπορεί να δηλώσει τον Φλικ για προπονητή της

Χάνσι Φλικ & Τζουάν Λαπόρτα

Νέα προβλήματα για την Μπαρτσελόνα: Δεν μπορεί να δηλώσει τον Φλικ για προπονητή της

Κώστας Τόπας 09:58 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 31.05.2024

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να μην μπορεί να «εγγράψει» τον νέο προπονητή της, Χάνσι Φλικ λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Την Τετάρτη (29/05) η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χάνσι Φλικ ως νέο προπονητή της, μετά την απόλυση του θρύλου της ομάδας, Τσάβι Ερνάντεθ.

Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου και της Γερμανίας υπέγραψε διετές συμβόλαιο μετά από συνάντηση μαζί με τον εκπρόσωπό του με τους ιθύνοντες του συλλόγου στη Βαρκελώνη. Ο Φλικ - ο οποίος έμεινε χωρίς δουλειά από τότε που απολύθηκε από προπονητής της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους - θα κερδίζει τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως συν τα μπόνους, τα οποία περιλαμβάνουν 850.000 ευρώ για την κατάκτηση του Champions League και 750.000 ευρώ για την κατάκτηση της La Liga.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Marca», όπως έχουν τα πράγματα, η Μπάρτσα δεν μπορεί να εγγράψει τον Φλικ για να προπονήσει ο Γερμανός τους αγώνες της νέας του ομάδας. Οι οικονομικές δυσκολίες των «μπλαουγκράνα» είναι καλά τεκμηριωμένες και προς το παρόν ο σύλλογος δεν έχει αρκετό χώρο στο ανώτατο όριο αποδοχών για να εγγράψει τον Φλικ και το προπονητικό του επιτελείο.

Τα τελευταία χρόνια, οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν να δηλώσουν νέες μεταγραφές για να παίξουν στη La Liga, και το έκαναν μόνο προχωρώντας σε μια σειρά από «οικονομικούς μοχλούς» καθώς και ορισμένους παίκτες που έκαναν περικοπές μισθών.

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να περιμένει 100 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στη γερμανική εταιρεία Libero για την πώληση του 49% των Barca Studios, της εσωτερικής εταιρείας πολυμέσων του συλλόγου. Επιπλέον, η ισπανική ομάδα ελπίζει να κλείσει μια συμφωνία με τον πάροχο αθλητικών ειδών Nike που θα έφερνε μπόνους υπογραφής 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα κεφάλαια θα επηρεάσουν άμεσα την αθλητική πλευρά του συλλόγου, καθώς οι μισθοί της Μπαρτσελόνα είναι επί του παρόντος πάνω από το ανώτατο όριο που θα επιτρέπει το αυτόματο σύστημα εγγραφής της La Liga. Μερικοί παίκτες της Μπάρτσα που εγγράφηκαν εγκαίρως για τη φετινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των Γκάβι και Αλεχάντρο Μπάλντε, δεν είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένοι για να παίξουν το 2024-25.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, επιθυμούσε από καιρό να προσλάβει έναν Γερμανό προπονητή και είχε για πρώτη φορά συνομιλίες με τον Φλικ πριν από μήνες, όταν ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν.

Κατά την ανακοίνωση του διορισμού του Φλικ, η Μπαρτσελόνα τον περιέγραψε ως προπονητή «γνωστό για το έντονο, φιλόδοξο υψηλό τύπο του» και ανέφερε μια «ευρεία εμπειρία σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, στην οποία έχει κερδίσει σχεδόν κάθε τίτλο που μπορεί να κατακτηθεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».