Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να «δέσει» για πάντα τον Γιαμάλ με αστρονομικό συμβόλαιο

Λαμίν Γιαμάλ - Φωτ. IMAGO

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να «δέσει» για πάντα τον Γιαμάλ με αστρονομικό συμβόλαιο

Κώστας Τόπας 08:54 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 16.09.2024

Η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να «δέσει» για πάντα τον Λαμίν Γιαμάλ, προσφέροντας του ηγεμονικό συμβόλαιο.

Η εξέλιξη του Λαμίν Γιαμάλ από τότε που έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα ήταν θεαματική. Ο νεαρός παίκτης των Καταλανών διανύει στάδια με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τόσο στην τωρινή του ομάδα όσο και στην εθνική ομάδα με την οποία κατέκτησε το Euro το περασμένο καλοκαίρι. Το παιχνίδι αυτής της Κυριακής (15/09) στη Χιρόνα ήταν ένα ακόμη τεστ για το τι είναι ικανός να κάνει. Οι αριθμοί του αυτή τη σεζόν (τρία γκολ και τέσσερις ασίστ) είναι πραγματικά εξαιρετικοί.

Η Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρη γι' αυτό και θέλει να χτίσει μια ομάδα γύρω απόν τον 17χρονο αστέρα. Η υπογραφή του νέου του συμβολαίου έγινε πριν από λίγο λιγότερο από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου 2023. Έκτοτε, ο Γιαμάλ έγινε ο παίκτης αναφοράς της Μπαρτσελόνα.

Ιστορικό «όχι» από την Μπαρτσελόνα σε 250 εκατ. ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Γιαμάλ
LA LIGA

14:12 - 15.09.2024

Ιστορικό «όχι» από την Μπαρτσελόνα σε 250 εκατ. ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Γιαμάλ

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέθεσε μία προσφορά ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Λαμίν Γιαμάλ. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε δίχως σκέψη από τους «μπλαουγκράνα».

Σε όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ο σύλλογος θα βελτιώσει τις οικονομικές του συνθήκες γιατί πλέον κερδίζει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Είναι αλήθεια ότι για τα γκολ που πέτυχε την περασμένη σεζόν έλαβε ένα μπόνους από τον σύλλογο, αλλά το ρεκόρ του είναι ακόμα πολύ ξεπερασμένο με την ποιότητα του παίκτη.

Ο σύλλογος, αλλά και ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, είναι ξεκάθαροι ότι αυτή η βελτίωση πρέπει να επέλθει. Αλλά όχι μόνο αυτό. Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση των αποδοχών του τη φετινή σεζόν θα αρχίσουν να μπαίνουν και οι βάσεις για την επέκταση του συμβολαίου του. Όλα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί και από τις δύο πλευρές.

Η ιδέα, και αυτό είναι κάτι που είχε ήδη συζητηθεί στην προηγούμενη ανανέωση, είναι να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο όταν κλείσει τα 18 μέχρι το 2030. Και με οικονομικούς όρους ανάλογα με την αξία του ποδοσφαιριστή και την απόδοση που προσφέρει

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μερικές ημέρες, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει 250 ​​εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ακούσει προσφορές για τον σταρ της.