Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images/Ideal Images

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»

Κώστας Τσιακλής • 10:09 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 14.08.2024

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ωστόσο φώναζαν το σύνθημα: «να πεθάνεις, Βινίσιους», απευθυνόμενοι φυσικά προς τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους φίλους της ομάδας να βγαίνουν στους δρόμους της πόλης για να το γιορτάσουν. Δυστυχώς όμως από αυτή τη γιορτή δεν έλειπαν και τα υβριστικά σχόλια αφού οι Καταλανοί φώναζαν: «να πεθάνεις Βινίσιους».

Ο Βινίσιους αντιδρά στις ρατσιστικές επιθέσεις
LA LIGA

15:11 - 24.03.2023

Ο Βινίσιους αντιδρά στις ρατσιστικές επιθέσεις

Ο Βινίσιους μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Βραζιλίας για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα γι' αυτό που συνέβη.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της συμπολίτισσας Εσπανιόλ (2-4) και κατέκτησε και μαθηματικά τη φετινή La Liga. Οι φίλοι της ομάδας όπως ήταν λογικό θέλησαν να πανηγυρίσουν το επίτευγμα αυτό βγαίνοντας στους δρόμους ωστόσο προχώρησαν σε μια κίνηση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχτεί. Συγκεκριμένα οι Καταλανοί φώναζαν συνθήματα εις βάρος του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, του οποίου και είπαν: «να πεθάνεις Βινίσιους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που ο Βινίσιους δέχεται επίθεση από οπαδούς άλλων ομάδων αφού ήδη μέσα στη σεζόν η La Liga προχώρησε σε οκτώ καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές. Η τελευταία φορά που δέχθηκε μια τέτοια επίθεση ήταν στην εκτός έδρας ήττα της Ρεάλ από τη Χιρόνα με 4-2 στις 25 Απριλίου. Τότε οι οπαδοί των γηπεδούχων τον αποκάλεσαν ως «γαμ@@@@ μαϊμού». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από τον αγώνα κυπέλλου με τους «μερένγκες» είχαν κρεμάσει σε μια γέφυρα μια κούκλα με τη φανέλα του.