Απατεώνας παρίστανε τον μάνατζερ του Λεβαντόφσκι κι επιδίωξε ν' αποσπάσει από τη Μπαρτσελόνα ένα εκατ. ευρώ μέσω Κύπρου!
i

©imago

Απατεώνας παρίστανε τον μάνατζερ του Λεβαντόφσκι κι επιδίωξε ν' αποσπάσει από τη Μπαρτσελόνα ένα εκατ. ευρώ μέσω Κύπρου!

Νεφέλη Μπισμπίκη 16:14 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 17.10.2024

Μία απίστευτη ιστορία από το 2022 ήρθε στο φως, όπου η Μπαρτσελόνα παραλίγο να πέσει θύμα απάτης από κάποιον ο οποίος παρίστανε τον ατζέντη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, προσπαθώντας να κλέψει 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω κυπριακής τράπεζας.

Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «SER Catalunya», δημοσίευσε μία άγνωστη ιστορία, όταν η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ κοντά στο να πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης από έναν άνδρα , ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο ατζέντης του Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΠίνι Ζαχάβι, ζητώντας μάλιστα το ποσό του ενός εκατομμυρίου.

Ένα e-mail έλαβε η Μπαρτσελόνα, που περιλάμβανε έναν αριθμό λογαριασμού και το όνομα Μάικλ Χερμάνους Ντέμον, ο οποίος παρουσιαζόταν ως δικηγόρος. Σύμφωνα με την ραδιοφωνική εκπομπή, η ομάδα έδωσε εντολή να γίνει η μεταφορά χρημάτων στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο. 

Η Κυπριακή τράπεζα, μπλόκαρε στη συνέχεια την όλη διαδικασία, θεωρώντας την κίνηση αυτή ύποπτη και αυτό διότι ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί πριν λίγο καιρό, χωρίς να έχει κινητικότητα. Ο άνθρωπος ο οποίος προσπάθησε να εξαπατήσει την Μπαρτσελόνα, παριστάνοντας τον Ζαχάβι, συνέχισε να ασκεί πίεση στον σύλλογο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον λογαριασμό να κλείνει τον Οκτώβριο του 2022.

Από την πλευρά του, ο Πίνι Ζαχάβι, όπου για το συμβόλαιο του Πολωνού λαμβάνει ως προμήθεια το 10%, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια ευρώ, επιβεβαίωσε τότε πως ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο e-mail, ενώ επιπλέον αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, θεωρώντας πως η Μπαρτσελόνα θα διευθετήσει το ζήτημα.

Η Μπαρτσελόνα του μέλλοντος αξίζει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ
LA LIGA

14:35 - 16.10.2024

Η Μπαρτσελόνα του μέλλοντος αξίζει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ

Αν υπάρχει μία ομάδα η οποία στηρίζεται στις ακαδημίες της, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα η οποία «μεγαλώνει» τους ποδοσφαιριστές της, με την «Masia» να αποτελεί μία μηχανή παραγωγής παικτών. Τα τελευταία 24 «μικρά διαμάντια» που έκαναν το ντεμπούτο τους στην ομάδα των «μεγάλων» επί Λαπόρτα, υπολογίζεται συνολικά, πως ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνες για τον Μάικλ Χερμάνους Ντέμον, δεν είναι κάποιος πιστοποιημένος δικηγόρος στην Ευρώπη και δεν ζει στην Ολλανδία, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, αλλά φαίνεται πως έκλεψε τα στοιχεία από έναν άνθρωπο με το ίδιο όνομα, που εντοπίστηκε στο Άρνεμ της Ολλανδίας.

Ο συγκεκριμένος έχει αναρτήσει μία φωτογραφία στα social media από επίσκεψη στο «Καμπ Νου». Αλλά όπως αποδείχθηκε, δεν είχε καμία ανάμειξη στη υπόθεση και η ταυτότητά του χρησιμοποιήθηκε από τον επιτήδειο, για να καλύψει τα ίχνη του.