Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με αποβολή από το Champions League!

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με αποβολή από το Champions League!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 11:50 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 14.08.2024

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος ν’ αποβληθεί η Μπαρτσελόνα από το Champions League, λόγω FFP.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί ν’ αποβληθεί από το UEFA Champions League, λόγω μη τήρησης του Financial Fair Play.

Η ποινή ενδέχεται να είναι δύο έως τρία χρόνια για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της UEFA.

Η παρουσία των Καταλανών στο UEFA Champions League, λοιπόν, επί του παρόντος είναι υπό εξέταση, αφού παραβίασαν τους οικονομικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος. Ανέφεραν έσοδα 304 εκατομμυρίων ευρώ, (334 εκατομμύρια δολάρια).

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσίευσε το Σάββατο μια έρευνα στην οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πραγματική απειλή ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να αποβληθεί από τη διοργάνωση του Champions League για τη σεζόν 2024-25 και η ποινή να είναι 2-3 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα ανέφερε κέρδη 334 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, όσον αφορά τους οικονομικούς κανονισμούς της UEFA, μόνο οι πωλήσεις μπορούν να αποδοθούν προς χρήση. Στην τελευταία ετήσια έκθεση του υπερχρεωμένου συλλόγου αναφέρθηκαν επίσης σημαντικές εισπράξεις σε μετρητά, για παράδειγμα από την πώληση μελλοντικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μάρκετινγκ, καθώς και από άλλα αθλήματα.

Τα έξοδα, πάντως, δεν ταιριάζουν με τα έσοδα και η διαδικασία που είχε ανοίξει η UEFA εναντίον της Μπαρτσελόνα δεν έκλεισε ποτέ. Είναι ακόμη σε εκκρεμότητα επίλυσης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτά τα έσοδα δεν επηρεάζουν την αξιολόγηση της UEFA. Η Die, Welt, υποστηρίζει ότι μέλη της UEFA σχολίασαν πως ο ισολογισμός του συλλόγου ήταν «καταστροφή».

«Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στα έσοδα-έξοδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποινή," πηγές από τον ευρωπαϊκό οργανισμό είπαν στην Die Welt.

Στη Μπαρτσελόνα είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ για λανθασμένη δήλωση των κερδών της από τη διάθεση άλλων περιουσιακών στοιχείων το οικονομικό έτος 2022.

Οι Καταλανοί, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση και κανείς κίνδυνος αποβολής από το Champions League.