Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της Μπαρτσελόνα: Ρήξη πρόσθιου χιαστού και τέλος η σεζόν για τον Μπερνάλ

Μαρκ Μπερνάλ - Φωτ. IMAGO

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της Μπαρτσελόνα: Ρήξη πρόσθιου χιαστού και τέλος η σεζόν για τον Μπερνάλ

Κώστας Τόπας 14:50 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 28.08.2024

Ξεκινώντας στους τρεις πρώτους αγώνες με την Μπαρτσελόνα, ο 17χρονος Μαρκ Μπερνάλ τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Τρίτης (27/08) κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο.

«Είναι μια θλιβερή νίκη», είπε ο Χάνσι Φλικ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Το βράδυ της Τρίτης (27/08) η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1), χάρη στα τέρματα των Πέδρι και Ντάνι Όλμο. Οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν έτσι το καλό τους σερί τριών νικών σε ισάριθμα ματς, για να πατήσουν στην κορυφή της κατάταξης της La Liga.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη νίκη επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μαρκ Μπερνάλ, μετά από μαρκάρισμα με τον Ίσι Παλάζον. Φεύγοντας κουτσαίνοντας και συνοδευόμενος στα αποδυτήρια από το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα, ο 17χρονος Καταλανός φοβήθηκε ότι υπέστη ρήξη στον χιαστό.

Τελικά οι φόβοι των Καταλανών επιβεβαιώθηκαν, καθώς μετά από πρόσθετες εξετάσεις που έγιναν, η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι ο νεραός μέσος υποφέρει όντως από ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του αριστερού γόνατος και τραυματισμό που σχετίζεται με τον πλάγιο μηνίσκο. Επομένως, ο Μπερνάλ θα χρειαστεί να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σεζόν πριν καλά καλά ξεκινήσει.

Προπονούμενος στη Λα Μασία, ο Ισπανός αποκαλύφθηκε την περασμένη σεζόν με τη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα, κάτι που του χάρισε μια θέση στην πρώτη ομάδα αυτό το καλοκαίρι για την προετοιμασία της σεζόν. Απέναντι στα μεγάλα ευρωπαϊκά ονόματα, ο Μαρκ Μπερνάλ είχε χρόνο συμμετοχής, περίπου μία ώρα ανά αγώνα.

Και με τους τραυματισμούς των Γκάβι και Ντε Γιονγκ, ο Καταλανός ήταν στις επιλογές του Χάνσι Φλικ, φτάνοντας μάλιστα και βασικός στη La Liga. Εναντίον των Βαλένθια, Μπιλμπάο και Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Μπερνάλ πήρε φανέλα βασικού από τον Γερμανό προπονητή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!