«Βαριά» τιμωρία για Μπαρτσελόνα για το ναζιστικό πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της στο Μονακό

Το πανό των οπαδών της Μπαρτσελόνα

«Βαριά» τιμωρία για Μπαρτσελόνα για το ναζιστικό πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της στο Μονακό

Κώστας Τόπας 14:11 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 27.09.2024

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα αλλά και απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους οπαδούς της για τον επόμενο αγώνα του Champions League εκτός έδρας λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της.

Η UEFA επέβαλλε κυρώσεις στη Μπαρτσελόνα, για ένα πανό που εμφανίστηκε από ορισμένους οπαδούς των Καταλανών στο Μονακό, για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League, όπου οι Μονεγάσκοι πήραν το τρίποντο με 2-1.

Η UEFA ανακοίνωσε αυτή την Παρασκευή (27/09) την απόφαση της Πειθαρχικής της Επιτροπής, για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της. Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να πουλήσει εισιτήρια για την αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα, την τέταρτη αγωνιστική του Champions League, εφαρμόζοντας έτσι το άρθρο 26 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA.

O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:06 - 26.09.2024

O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη

Η Μπαρτσελόνα έμεινε χωρίς τερματοφύλακα και ο Βόιτσεχ Σέζνι θα είναι εκτός απροόπτου ο αντικαταστάτης του Τερ Στέγκεν, μόνο που πριν κλείσει την συμφωνία με τους Καταλανούς, είχε βγει στη... σύνταξη.

Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στον σύλλογο της Μπαρτσελόνα με 10.000 ευρώ και να απαγορεύσει ξανά την πώληση εισιτηρίων στους οπαδούς της εντός έδρας για έναν ακόμη αγώνα. Τον περασμένο Απρίλιο, η ίδια πειθαρχική επιτροπή επέβαλε πολλά πρόστιμα στους «μπλαουγκράνα» συνολικού ύψους 32.000 ευρώ και τους τιμώρησε με απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων υπό όρους για ένα χρόνο.

Η UEFA υπενθύμισε ότι τα πειθαρχικά μέτρα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου δεν ισχύουν άμεσα, αλλά μπορούν να εκτελεστούν εάν διαπραχθεί αδίκημα παρόμοιας φύσης κατά την προαναφερθείσα περίοδο, όπως ορίζεται στους σχετικούς κανονισμούς της στο προαναφερθέν άρθρο 26 παράγραφος 3.

Πριν από δεκαετίες η ακροδεξιά ομάδα «Boixos Nois» εκδιώχθηκε από το Καμπ Νόου, αλλά κατά καιρούς σήκωσαν ξανά ανάστημα. Πέρυσι η αστυνομία έκανε έφοδο στα κεντρικά γραφεία της ομάδας και βρήκε άφθονα αναμνηστικά των Ναζί καθώς και όπλα. Συνελήφθησαν 12 μέλη της συμμορίας με τις κατηγορίες που περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμό και φόνο.