Σοκαριστικές δηλώσεις από τον Μεντί: «Έπαιρνα δανεικά από συμπαίκτες για τα νομικά μου έξοδα, απαιτώ όλους τους μισθούς μου από τη Σίτι»

Ο Μπέντζαμιν Μεντί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

Σοκαριστικές δηλώσεις από τον Μεντί: «Έπαιρνα δανεικά από συμπαίκτες για τα νομικά μου έξοδα, απαιτώ όλους τους μισθούς μου από τη Σίτι»

Κώστας Τόπας 08:30 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 15.10.2024

Σοκαριστικές δηλώσεις από τον Μπέντζαμιν Μεντί, ο οποίος ξέσπασε κατά της Μάντσεστερ Σίτι, λίγους μήνες αφότου ολοκληρώθηκε η νομική του διαμάχη.

Ο Μπέντζαμιν Μεντί κατέθεσε νομική αξίωση για 13 εκατομμύρια ευρώ κατά της Μάντσεστερ Σίτι, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι το ποσό που του χρωστάει ο σύλλογος αφού δικάστηκε για βιασμό. Ο Γάλλος δήλωσε επίσης ότι τρεις από τους πρώην συμπαίκτες του (Ριγιάντ Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα και Ραχίμ Στέρλινγκ) κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Πολίτες, τον βοήθησαν να πληρώσει τα νομικά του έξοδα για να στηρίξει την οικογένειά του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018, αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες εναντίον του μετά από δύο δίκες τον Ιούλιο του 2023 και στη συνέχεια άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι για να ενταχθεί στη γαλλική ομάδα, Λοριάν.

Σε δηλώσεις που ανέφερε η εφημερίδα «Telegraph», ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος σταμάτησε να τον πληρώνει τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού αρχικά κατηγορήθηκε και συνελήφθη. Το συμβόλαιό του ανέφερε επίσης ότι θα λάμβανε ένα εκατομμύριο ευρώ για τη συμμετοχή στο 60% των αγώνων, μπόνους ενός εκατομμυρίου ευρώ εάν η Μάντσεστερ Σίτι προκρινόταν στο Champions League και ετήσια πληρωμή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στην εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας σας.

«Δυσκολεύτηκα να πληρώσω τη διατροφή των παιδιών, ένιωθα απαίσια. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ριγιάντ Μαχρέζ μου δάνεισαν χρήματα για να με βοηθήσουν να προσπαθήσω να πληρώσω τα νομικά μου έξοδα και να στηρίξω την οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντί.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η συμπεριφορά του όταν παρακολουθούσε σεξουαλικά πάρτι με αλκοόλ δεν ήταν κατάλληλη, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν ο μόνος στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι. «Πολλοί παίκτες από την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του συλλόγου, ήταν παρόντες στα πάρτι που παρευρέθηκα και οργάνωσα», είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Πίστευα πως η Μάντσεστερ Σίτι, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, έπρεπε να με στηρίξει. Δεν το έκανε. Δεν μου απολογήθηκε ποτέ για την στάση της και θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι αποφάσεις της, μου κόστισαν τα πάντα. Νομίζω πως είναι δίκαιο για εμένα να πάρω όλα τα χρήματά μου. Αυτά που θα είχα λάβει, σε περίπτωση που δεν είχα συλληφθεί άδικα, για κάτι που δεν έκανα».

Ο Μεντί εντάχθηκε στη Σίτι από τη Μονακό το 2017 με μεταγραφή ύψους 52 εκατομμυρίων λιρών. Κατέκτησε τρεις τίτλους Premier League στο «Έτιχαντ», αλλά έμεινε στο περιθώριο λόγω μιας σειράς τραυματισμών.