Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ προσπαθεί να ανανεώσει τον Κοέν πριν τα ματς με τον ΠΑΟΚ

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

i

© PrtScr

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ προσπαθεί να ανανεώσει τον Κοέν πριν τα ματς με τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:41 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Η άμεση ανανέωση του Αβισάι Κοέν έχει μπει στη λίστα προτεραιότητας για την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ενόψει και των πρώτων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ.

Μετά τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής κλήρωσης, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έχει βάλει μπρος στον προγραμματισμό της με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμη στα ματς κόντρα στους «Θεσσαλονικείς». Να θυμίσουμε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ από το Ισραήλ, με τον ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έχει οριστεί τις 27 Ιουλίου, και θα γίνει στην Τούμπα με τη ρεβάνς να προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου.

Ένα από τα ζητήματα που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «καίνε» τον σύλλογο του Ισραήλ, είναι το τι θα γίνει με το μέλλον του Αβισάι Κοέν. Ο 28χρονος δεξιός οπισθοφύλακας την περασμένη σεζόν αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες της Μπεϊτάρ, ενώ σε 30 συμμετοχές μέτρησε τρία γκολ και μία ασίστ. Το συμβόλαιο του Κοέν με τον σύλλογο ολοκληρώθηκε σήμερα (1/7) και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη με το μέλλον του. 

Λίγες εβδομάδες πριν, έγινε μία προσπάθεια συμφωνίας για ανανέωση ανάμεσα στις δύο πλευρές όμως δεν βγήκε «λευκός» καπνός. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ, ο Κοέν αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, για αυτόν τον λόγο η Μπεϊτάρ έχει ξεκινήσει νέο στάδιο διαπραγματεύσεων με σκοπό την επέκταση.

Στέλεχος της Μπεϊτάρ αποχώρησε πριν τις μάχες με τον ΠΑΟΚ

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ο Μόσε Μπεν Νταβίντ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποχώρησε από την ομάδα, λίγο πριν τα ματς με τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στην ανακοίνωση της Μπεϊτάρ αναφέρεται: «Ένας από τα πιο παλιά στελέχη της ομάδας δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο, έπειτα από κοινή απόφαση, λόγω του καρκίνου που αντιμετωπίζει. Για χρόνια εργάστηκε σε αυτόν τον σύλλογο που έγινε σπίτι του. Τώρα πρέπει να εστιάσει στην υγεία του». Ο προπονητής τερματοφυλάκων του συλλόγου, ο Μόσε Μπεν Νταβίντ και η Μπεϊτάρ αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν για προσωπικούς λόγους.

Ο Μόσε, ο οποίος είναι αναπόσπαστο μέρος του συλλόγου τα τελευταία έξι χρόνια και συνολικά περίπου 18 χρόνια, τερματίζει τη συνεργασία του, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπείες ως μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης.