Ο απίστευτος λόγος που αποκαλούσαν τον Μπεκενμπάουερ, «Kaiser»

Μπεκενμπάουερ και ο Λουδοβίκος Β' της Βαυαρίας

Ο απίστευτος λόγος που αποκαλούσαν τον Μπεκενμπάουερ, «Kaiser»

Κώστας Τόπας 09:13 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 14.08.2024

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών κι αυτός είναι ο απίθανος λόγος που τον αποκαλούσαν «Kaiser».

Η Δευτέρα (08/01) ήταν, χωρίς αμφιβολία, μια θλιβερή μέρα για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μακρά ασθένεια. Θεωρούμενος από τους περισσότερους οπαδούς ως ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία, ο «Kaiser» πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Πέρασε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στη Μπάγερν Μονάχου, αν και έπαιξε επίσης για τους NY Cosmos στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Αμβούργο στο τέλος της μακράς επαγγελματικής του καριέρας που ξεκίνησε το 1963 και διήρκεσε 20 χρόνια μέχρι το 1983.

Πέρα από τους στόχους του και το στυλ παιχνιδιού του, ο Μπεκενμπάουερ ήταν πάντα γνωστός ως «Kaiser» . Και από πού προέρχεται αυτό το ψευδώνυμο; Έχει τις ρίζες του στην αρχή της καριέρας του, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήταν λόγω της ομοιότητάς του με έναν Γερμανό Αυτοκράτορα. Τον Λουδοβίκο Β' της Βαυαρίας.

Αργότερα, λόγω του χαρακτήρα του στο γήπεδο, απέκτησε το παρατσούκλι «Kaiser» και έδωσε νόημα στο αρχικό του ψευδώνυμο. Αν και πριν, στη γειτονιά του και όταν ήταν μικρός, είχε ένα άλλο, καθώς τον αποκαλούσαν «Βραζιλιάνο». Οι γείτονές του τον είδαν να παίζει ποδόσφαιρο τόσο απλά και τόσο όμορφα, που αποφάσισαν να τον αποκαλούν έτσι. Ωστόσο, το παρατσούκλι που έμεινε στην ιστορία και με το οποίο θα τον θυμούνται πάντα είναι αυτό του «Kaiser».