Η ομιλία του Μπέλιγχαμ κατά τους πανηγυρισμούς που άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ρεάλ (vid)

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Η ομιλία του Μπέλιγχαμ κατά τους πανηγυρισμούς που άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ρεάλ (vid)

Κώστας Τόπας 15:11 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 29.05.2024

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ μίλησε σε άπταιστα ισπανικά κι άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Την Κυριακή (12/05) η Ρεάλ Μαδρίτης γιόρτασε τον 36ο τίτλο της στη La Liga με μια παρέλαση στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι Μαδριλένοι στέφθηκαν πρωταθλητές το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν η Μπαρτσελόνα έχασε 4-2 από τη Χιρόνα, αλλά οι πανηγυρισμοί τέθηκαν σε αναμονή ώστε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να επικεντρωθεί στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου.

Χιλιάδες υποστηρικτές συμμετείχαν στους εορτασμούς και συγκεντρώθηκαν στο παραδοσιακό εορταστικό σημείο του συλλόγου στην Πλατεία της Κυβέλης. Εκεί όπου οι παίκτες των «μερένχες» μίλησαν στους οπαδούς, με τον Κάρλο Αντσελότι να κλέβει την παράσταση, καπνίζοντας πούρο.

Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε να τραγουδάει τον ύμνο του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Φλορεντίνο Πέρεθ, ο αρχηγός Νάτσο Φερνάντες και οι Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς μίλησαν επίσης στο πλήθος.

Ισως η πιο θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έχει απολαύσει μια αξιοσημείωτη πρώτη σεζόν στο «Μπερναμπέου», μετά τη μετακίνησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 20χρονος Άγγλος αστέρας έχει σκοράρει 22 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ σε 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και η προσαρμογή του στη ζωή στην Ισπανία ήταν ιδανική και εκτός γηπέδου. Ο Μπέλιγχαμ χρησιμοποίησε καλά τα μαθήματά του στα ισπανικά δίνοντας μια σύντομη ομιλία στα ισπανικά, προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών του που φώναζαν το όνομά του.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας αυτή τη σεζόν», ξεκίνησε την ομιλία του ο Άγγλος μέσος. «Ένας ακόμα σπουδαίος αγώνας στο Γουέμπλεϊ. Πάμε για να κερδίσουμε. Hala Madrid»

Η ομιλία του Μπέλιγχαμ ήταν σύντομη αλλά θαυμαστές έμειναν με δέος από την αυτοπεποίθηση που είχε να μιλήσει δημόσια σε μια γλώσσα που έμαθε μόλις 10 μήνες.

Ο Άγγλος αστέρας και οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν έναν ακόμη θρίαμβο, όταν θα αντιμετωπίσουν την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.