Ο σπάνιος τραυματισμός του Μπέλιγχαμ που δεν μπορεί να υποστεί ούτε το 10% των ανθρώπων

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Ο σπάνιος τραυματισμός του Μπέλιγχαμ που δεν μπορεί να υποστεί ούτε το 10% των ανθρώπων

Κώστας Τόπας 08:06 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:06 - 25.08.2024

Ο τραυματισμός του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ, είναι τόσο σπάνιος που δεν θα μπορούσε να υποστεί ούτε το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ υπέστη χτύπημα στην προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης το πρωί της Παρασκευής (23/08) και η συμμετοχή του στον αγώνα των «μερένχες» με τη Βαγιαδολίδ (25/08, 18:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (το πρώτο εντός έδρας φέτος) ήταν αβέβαιη.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η Ρεάλ με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ διαγνώστηκε με τραυματισμό στον λεπτό πελματιαία μυ του δεξιού του ποδιού. Και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία, θα χρειαστεί να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον ένα μήνα.

Επιβεβαιώθηκαν τα δυσάρεστα για Μπέλιγχαμ: Μένει εκτός για ένα μήνα!
LA LIGA

14:43 - 23.08.2024

Επιβεβαιώθηκαν τα δυσάρεστα για Μπέλιγχαμ: Μένει εκτός για ένα μήνα!

Το μέγεθος του τραυματισμού που υπέστη στην προπόνηση ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αποδείχθηκε τελικά σοβαρό, καθώς ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα.

Μιλώντας στο Instagram, ο Μπέλιγχαμ έγραψε: «Δεν μισώ τίποτα περισσότερο από το να χάνω παιχνίδια, αλλά να προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά και ίσως το σώμα μου να μου λέει ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη ξεκούραση μετά από μια κουραστική χρονιά.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά θα στηρίξω τα παιδιά σαν οπαδός μέχρι να μπορέσω να τους ξανασυναντήσω στην καλύτερη και δυνατή μου φόρμα».

Ο πελματιακός μυς ξεκινά πίσω από το γόνατο και περιέχει έναν μακρύ λεπτό τένοντα που πέφτει προς τα κάτω προς τον αχίλλειο τένοντα. Αν και μπορεί να ακούγεται σαν ένας αρκετά κοινός τραυματισμός στο πρόσωπο, στην πραγματικότητα είναι αρκετά σπάνιος - και η διαφορετική σύνθεση του σώματός μας σημαίνει ότι περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να υποστεί σωματικά τον τραυματισμό.

Σύμφωνα με τη «Marca», περίπου το ένα δέκατο των ανθρώπων δεν έχει πελματιαία μυ. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση ως προς την πραγματική λειτουργία του μυός, καθώς ορισμένες λειτουργίες δεν επηρεάζονται από τραυματισμό του πελματιαίου μυός

Αλλά ο τραυματισμός είχε σαφώς αντίκτυπο στον Μπέλιγχαμ, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμος για τα πρώτα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης της σεζόν. Η απουσία του δημιουργεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για τον τεχνικό των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!