Μπενφίκα: Η «Βασίλισσα» των πωλήσεων στην Ευρώπη

Ντάργουιν Νιούνιες - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Μπενφίκα: Η «Βασίλισσα» των πωλήσεων στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας 11:50 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 07.08.2024

Με την πώληση του Ζοάο Νέβες, η Μπενφίκα ξεχωρίζει στον πίνακα των ομάδων που αποκομίζουν τα περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις στον κόσμο.

Η πιο επιτυχημένη ομάδα, Μπενφίκα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο μπορεί να καυχηθεί ότι έχει μια από τις καλύτερες ομάδες νέων σε όλη την Ευρώπη. Πέρασαν αρκετοί παίκτες φορώντας τη φανέλα των «Αετών» αρκετοί παίκτες που κυριάρχησαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Σχεδόν όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν θριαμβεύσει εκτός πορτογαλικών εδαφών.

Οι ομάδες που ήθελαν να αποκτήσουν τις υπηρεσίες παικτών όπως οι: Ρούμπεν Ντίας, Έντσο Φερνάντες ή Έντερσον, μεταξύ πολλών άλλων. Έπρεπε να πληρώσουν αρκετά χρήματα στην Μπενφίκα. Με αυτόν τον τρόπο, η Μπενφίκα είναι η ομάδα στην Ευρώπη που έχει τα περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις της τα τελευταία 10 χρόνια.

Μετρώντας από τη σεζόν 2015/16, η Μπενφίκα έχει πετύχει ένα θετικό ισοζύγιο μεταξύ εσόδων και εξόδων που είναι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ πάνω από τα ακόλουθα σε αυτόν τον πίνακα των ομάδων με την καλύτερη ισορροπία, ο οποίος περιλαμβάνει: Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ και Λιλ μεταξύ άλλων.

Μεταξύ των σημαντικότερων πωλήσεων της Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν έως και 6 παίκτες που πωλήθηκαν για περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ: Ζοάο Φέλιξ, Ζοάο Νέβες, Έντσο Φερνάντες, Ντάργουιν Νιούνιες, Ρούμπεν Ντίας και Γκονσάλο Ράμος.

Το καλοκαίρι του 2019, με την αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν από την ομάδα, η Ατλέτικο εξασφάλισε την υπογραφή του Ζοάο Φέλιξ. Χωρίς να έχει τελειώσει τη δουλειά στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, και χωρίς να λάμψει στις μεταγραφές του σε Τσέλσι και Μπάρτσα, σήμερα η Ατλέτικο Μαδρίτης αναζητά διέξοδο από την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, μιας και κόστισε 127,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Έντσο Φερνάντες αφού ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η Τσέλσι ξόδεψε περισσότερα από 120 εκατομμύρια για τον Αργεντινό μέσο. Από τότε που έφτασε στην Τσέλσι έχει παίξει 62 παιχνίδια, στα οποία σημείωσε επτά γκολ και έδωσε πέντε ασίστ, αποτελώντας μια από τις λίγες θετικές σημειώσεις για την Τσέλσι πρόσφατα.

Ο Ντάργουιν Νιούνιες έφτασε στην Λίβερπουλ το 2022 μετά από μια υπέροχη σεζόν στην Μπενφίκα. Συνολικά 34 γκολ σε 41 τη σεζόν 2021/22 ήταν αρκετοί λόγοι για να κάνει η Λίβερπουλ την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της. Από τότε που έφτασε στους Reds έχει παίξει 96 παιχνίδια, στα οποία έχει πετύχει 33 γκολ.

Ο Ζοάο Νέβες έγινε η τελευταία μεγάλη αποχώρηση για την ομάδα της Λισαβόνας. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για έναν παίκτη που είναι μόλις 19 ετών. Αυτή ήταν η πρώτη σεζόν στην οποία ο Νέβες καθιερώθηκε ως σημαντικός παίκτης της Μπενφίκα, αποτελώντας μια από τις αισθήσεις στην Ευρώπη. Λόγω της νιότης του και του χώρου του για εξέλιξη, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κάνει ένα μεγάλο στοίχημα πάνω του για το παρόν και πάνω απ' όλα για το μέλλον. Κι όλα αυτά για μία μεταγραφή η οποία έφτασε τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 πιο ακριβές πωλήσεις στην ιστορία της Μπενφίκα

Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

127,20 εκατ. ευρώ

Έντσο Φερνάντες (Τσέλσι)

121 εκατ. ευρώ

Ντάργουιν Νιούνιες (Λίβερπουλ)

85 εκατ. ευρώ

Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι)

71,60 εκατ. ευρώ

Γκονσάλο Ράμος (PSG)

65 εκατ. ευρώ

Ζοάο Νέβες (PSG)

60 εκατ. ευρώ + 10 σε μπόνους

Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι)

40 εκατ. ευρώ

Βίτσελ (Ζενίτ)

40 εκατ. ευρώ

Ραούλ Χιμένεθ (Γουλβς)

38 εκατ. ευρώ

Νέλσον Σεμέδο (Μπαρτσελόνα)

35,70 εκατ. ευρώ

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!