Oι 5 κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία της Μπενφίκα, όλες την τελευταία 5ετία

Μπενφίκα

i

Photo by Zed Jameson/MB Media/Getty Images

Oι 5 κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία της Μπενφίκα, όλες την τελευταία 5ετία

Κωνσταντίνος Ζήκος • 10:36 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 14.08.2024

Ακόμη μία πολύ μεγάλη πώληση σημείωσε η Μπενφίκα μετά από την παραχώρηση του Γκονσάλο Ράμος στη Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας έτσι το όνομα του στη λίστα των πέντε κορυφαίων της ιστορίας του συλλόγου.

Η πώληση του Γκονσάλο Ράμος στη Παρί, αποτελεί μια ακόμη ισχυρή ένδειξη, αλλά και απόδειξη του τρόπου που λειτουργεί η Μπενφίκα, όσον αφορά την υπόθεση των μεταγραφών και των πωλήσεων. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «υποδειγματικός», αλλά επίσης να αποτελέσει και «οδηγό» για άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και δεν είναι φυσικά, μόνο η Μπενφίκα που λειτουργεί έτσι στη Πορτογαλία, αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες της χώρας. Απλώς, «οι αετοί», φαίνεται να έχουν αποκτήσει...ένα προβάδισμα, στην άτυπη αυτή κόντρα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, ότι τη τελευταία πενταετία, έχουν πετύχει και τις πέντε κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία τους.

Οι 5 κορυφαίες πωλήσεις της Μπενφίκα

5. Ρούμπεν Ντίας - 71,6 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ρούμπεν Ντίας ανήκε στην «οικογένεια» της Μπενφίκα από το 2010, δηλαδή από τα 13 του χρόνια. Πέρασε από όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, το 2017, σε ηλικία σε 20 ετών. Φόρεσε την φανέλα των «αετών» 137 φορές, σημειώνοντας 12 γκολ και 6 ασίστ. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ενδιαφέρθηκε για εκείνον η Μάντσεστερ Σίτι του Πέπ Γκουαρντιόλα και έτσι έγινε κάτοικος Μάντσεστερ. Η μεταγραφή μάλιστα, έφερε ένα πολύ σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου, αφού η συμφωνία έκλεισε στα 71,6 εκατομμύρια ευρώ.

4. Γκονσάλο Ράμος - 80 εκατομμύρια ευρώ

Γκονσάλο Ράμος ©printscreen

Η τελευταία χρονικά μεγάλη πώληση των Πορτογάλων, που παραχώρησαν τον 22χρονο στη Παρί Σεν Ζερμέν, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η λεπτομέρεια της συγκεκριμένης υπόθεσης που τη διαχωρίζει από τις άλλες είναι ότι το ποσό θα σπάσει σε δύο δόσεις, αφού η Παρί θα δώσει 65 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα 15 σε μορφή μπόνους. Ο Ράμος βρισκόταν στον οργανισμό της Μπενφίκα για μία δεκαετία(2013-2023) και αγωνίστηκε 106 φορές με τη πρώτη ομάδα, καταγράφοντας 41 γκολ και 16 ασίστ.

3. Ντάργουιν Νούνιες - 96 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ντάργουιν Νούνιες ©Photo by Michael Regan/Getty Images

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανήκει στη 3η θέση των κορυφαίων πωλήσεων της ομάδας, λόγω της μεταγραφής του στη Λίβερπουλ, που μαζί με όλα τα μπόνους, έφτασε τα 96 εκατομμύρια ευρώ. Το αρχικό ποσό άγγιζε τα 80 εκατομμύρια, αλλά υπήρχαν και κάποια επιπλέον μπόνους στη συμφωνία. Αγωνίστηκε στη Μπενφίκα από το 2020 ως το 2022, έχοντας μετακομίσει στη Λισαβόνα από την Αλμερία, έναντι 34 εκατομμυρίων ευρώ. Σε 85 συμμετοχές στη Πορτογαλία, κατέγραψε 48 γκολ και 16 ασίστ.

2. Έντσο Φερνάντες - 122 εκατομμύρια ευρώ

Έντσο Φερνάντες Έντσο Φερνάντες / Justin Setterfield / Getty Images

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, Έντσο Φερνάντες, αποτελεί τη δεύτερη ακριβότερη πώληση των «αετών». Πήγε στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2022 και έπειτα από 1,5 χρόνο και εξαιρετική παρουσία στο Μουντιάλ, πήρε μεταγραφή για τη Τσέλσι. Οι Άγγλοι, τον ήθελαν διακαώς στο Λονδίνο και έφτασαν να προσφέρουν 122 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Ο Έντσο κατέγραψε μόλις 29 συμμετοχές με τη Μπενφίκα, έχοντας όμως 4 γκολ και 7 ασίστ. 

1. Ζοάο Φέλιξ - 126 εκατομμύρια ευρώ 

Ζοάο Φέλιξ ©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Έστω και στο «νήμα», η πώληση του Φέλιξ στην Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019, βρίσκεται στη κορυφή της λίστα των ακριβότερων πωλήσεων της Μπενφίκα. Η Ατλέτικο, έδωσε 126 εκατομμύρια ευρώ για τον 19χρονο τότε Ζοάο και τον έκανε κάτοικο Μαδρίτης. Έπαιξε μόλις μία χρονιά στη πρώτη ομάδα και σε 43 συμμετοχές, ξεχώρισε πετυχαίνοντας 20 γκολ και 11 ασίστ. Πλέον αγωνίζεται στην Ατλέτικο, έχοντας και ένα πέρασμα ως δανεικός από την Αγγλία και τη Τσέλσι.