«Διπλό» γοήτρου για την Πόρτο κόντρα στην Μπενφίκα του Βλαχοδήμου (vid)

«Διπλό» γοήτρου για την Πόρτο κόντρα στην Μπενφίκα του Βλαχοδήμου (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:05 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 14.08.2024

Η Πόρτο έφυγε με σπουδαίο διπλό (2-1) από το «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα που οδεύει για πρωτάθλημα, καταφέρνοντας μάλιστα να φέρει το ματς... τούμπα.

Στον δρόμο προς το πρωτάθλημα η Μπενφίκα ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος, με τον Βλαχοδήμο να βλέπει την εστία του να παραβιάζεται εις διπλούν και την Πόρτο να πανηγυρίζει μία νίκη γοήτρου (2-1). Μάλιστα, οι παίκτες του Κονσεϊσάο μείωσαν τη διαφορά από το -10 στο -7, πετυχαίνοντας ανατροπή μέσα στο «Ντα Λουζ».

Mόλις στο 10' οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ντιόγκο Κόστα και από εκεί κατέληξε σε αυτογκόλ, με την Μπενφίκα να πανηγυρίζει για το 1-0.

Η ισοφάριση ήρθε στο 45' με τον Ουρίμπε να πλασάρει για το 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή που όμως... κράτησε για λίγο. Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας με χρήση VAR ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ, σε μία φάση όπου ο Γκαλένο είχε διαφορά 6 (!) εκατοστών από τον αμυντικό και ως εκ τούτου το τέρμα του δεν μέτρησε.

Την νίκη εν τέλει έφερε στο 54ο λεπτό ο Μεχντί Ταρέμι, ο οποίος με μία μια βολίδα στην αριστερή γωνία του Βλαχοδήμου έφερε το τρίποντο στην ομάδα του.