Ο εισαγγελέας επιτίθεται στον Μπέντζαμιν Μέντι για τις κατηγορίες βιασμού: «Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "όχι" στις γυναίκες»

Μπέντζαμιν Μεντί

i

PrtScr

Ο εισαγγελέας επιτίθεται στον Μπέντζαμιν Μέντι για τις κατηγορίες βιασμού: «Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "όχι" στις γυναίκες»

Κώστας Τόπας 12:44 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 14.08.2024

Καταπέλτη ήταν ο εισαγγελέας στη δίκη του Μέντζαμιν Μεντί, εξαπολύοντας επίθεση στον πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι για τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Μπέντζαμιν Μεντί, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε περισσότερα από 57 εκατομμύρια ευρώ το 2017 για να τον αποκτήσει και ο Γάλλος αμυντικός τον Ιανουάριο του 2023 κρίθηκε αθώος για έξι κατηγορίες βιασμού και μια άλλη για σεξουαλική επίθεση. Ο 28χρονος Γάλλος κλήθηκε εκ νέου σε δίκη για μια κατηγορία βιασμού και μία κατηγορία απόπειρας βιασμού.

Ο εισαγγελέας θέλησε να αναδείξει τη σεξουαλική όρεξη και τον έλεγχο που ασκεί ο ποδοσφαιριστής, για τον οποίο, «η λέξη «όχι» δεν εμφανίζεται στο λεξικό του».

«Ο Μπέντζαμιν Μεντί είχε πλούτο, θέση στην κοινωνία και πρόσβαση σε γυναίκες που ήθελαν να είναι στην παρέα του και, όπως είπε, είχε κοιμηθεί με χιλιάδες. Ήταν συνηθισμένος στις γυναίκες να λένε "Ναι", αλλά αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με αυτό. Τα έκανε όταν οι γυναίκες είπαν "όχι". Πώς χειρίζεται ο εγωισμός σας το "Όχι";» υποστήριξε ο εισαγγελέας ενώπιον των ενόρκων του δικαστηρίου, σε δηλώσεις που αναπαράγει η εφημερίδα «The Sun».

«Δεν νοιάζεται για τα συναισθήματα ή τις απόψεις των γυναικών, εκτός αν ταιριάζουν με αυτό που νιώθει», είπε ο εισαγγελέας για τον Μπέντζαμιν Μεντί.

«Έχετε ακούσει για την προσέγγιση του κ. Μεντί για τις γυναίκες γενικά. Να θυμάστε ότι αυτό είναι δικαστήριο και όχι δικαστήριο ηθών. Εάν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι δεν εγκρίνετε τον τρόπο ζωής του κ. Μεντί, δεν υπάρχει λόγο να καταλήξουμε σε δυσμενή ετυμηγορία», εξήγησε ο δικαστής στους έξι άνδρες και τις έξι γυναίκες που συμμετέχουν στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο Μεντί αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού εναντίον του. Η υπόθεση είναι εκ νέου εκδίκαση. Οι ένορκοι έχουν ακούσει ότι ο Γάλλος αμυντικός είχε προηγουμένως αθωωθεί για άλλες σεξουαλικές κατηγορίες κι αναμένεται σύντομα να πάρουν την απόφασή τους.