Μπενζεμά: «Ηταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από τη Ρεάλ, οι παίκτες έρχονται και φεύγουν»

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo By Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Μπενζεμά: «Ηταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από τη Ρεάλ, οι παίκτες έρχονται και φεύγουν»

Κώστας Τόπας 10:03 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 22.07.2024

Ο Καρίμ Μπενζεμά δήλωσε πως πήρε την σωστή απόφαση να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2023.

Ο Καρίμ Μπενζεμά επέλεξε να ρίξει την αυλαία της απίστευτης καριέρας του στην ισπανική πρωτεύουσα, αφού κέρδισε τέσσερις τίτλους La Liga και πέντε του Champions League, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η καλύτερη σεζόν του Μπενζεμά, το 2022/23, τον είδε να σκοράρει 44 γκολ σε 46 αγώνες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το πρωτάθλημα και το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η απόφασή του να φύγει από τη Ρεάλ ήταν κάτι σαν έκπληξη, αλλά έγινε αποδεκτή ως μέρος της στρατηγικής του συλλόγου για παίκτες ηλικίας 30+. Ο νέος σύλλογος του Γάλλου αστέρας, Αλ Ιτιχάντ απέτυχε να υπερασπιστεί τον τίτλο του Σαουδικής Αραβίας Pro League το 2023, αλλά ο Μπενζεμά δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του να φύγει από την ισπανική πρωτεύουσα.

«Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν. Έτσι είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης, πάντα θα συμβαίνει. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω, κοιτάζω πίσω και νιώθω χαρούμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Marca. «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα στην κορυφή», κατέληξε ο 36χρονος φορ.

Ο αριθμός τερμάτων του Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης με 354 σε 648 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις τον τοποθετεί στη δεύτερη θέση στη λίστα όλων των εποχών του συλλόγου πίσω από τον ηγέτη και τον πρώην συμπαίκτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο με 450.