Ο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 44 ημέρες (vid)

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

i

PrtScr

Ο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 44 ημέρες (vid)

Κώστας Τόπας 15:24 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 14.08.2024

Εξιτήριο έπειτα από 44 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο πήρε το πρωί της Παρασκευής (19/05), ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο τρεις φορές Ιταλός πρωθυπουργός, ιδιοκτήτης της Μόντσα και ηγέτης της Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πήρε εξιτήριο αυτήν την Παρασκευή (19/05), μετά από 44 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο για πνευμονία επιδεινούμενη από χρόνια λευχαιμία που έπασχε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, χρειάστηκε να εισαχθεί στην πρώτα στην εντατική κι έπειτα να μετακινηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Εκεί τον επισκέφθηκαν μόνο τα μέλη της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού και συγκεκριμένα τα πέντε παιδιά του. Μάλιστα, η σύντροφός του Μάρτα Φασίνα ήταν αυτή που τον συνόδευσε στο νοσοκομείο και πέρασε αρκετές νύχτες στο πλευρό του.

Ο Μπερλουσκόνι αποχώρησε το πρωί της Παρασκευής (19/05), συνοδευόμενος από πολλά οχήματα, και δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ που βρίσκονται στην πόρτα του ιατρικού κέντρου.

Ο ιδρυτής της Forza Italia έχει νοσηλευτεί πολλές άλλες φορές τα τελευταία χρόνια: τον Σεπτέμβριο του 2020 βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τον Ιούνιο του 2016 είχε υποβληθεί -πάλι στο ίδιο νοσοκομείο- σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας και το 2019 είχε χειρουργηθεί για εντερική απόφραξη. Πάντως η χρόνια μυελογενή λευχαιμία που ταλαιπωρεί τον Μπερλουσκόνι είναι μια μορφή καρκίνου του αίματος που μπορεί να εμφανιστεί ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 60 ετών και οι γιατροί στη συνέχεια διευκρίνισαν ότι υποβάλλονταν σε «εξειδικευμένη κυτταρομειωτική θεραπεία».