Η δύσκολη επιστροφή του Μπερνάρ

Μπερνάρ

i

©Intime

Η δύσκολη επιστροφή του Μπερνάρ

Δημήτρης Χούπης 12:58 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 30.08.2024

Ο Μπερνάρ, η Ατλέτικο Μινέιρο και μια θέση στην οποία δεν μπορεί να ταιριάξει με τίποτα.

Θυμάστε το ξεκίνημα του Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό; Τότε που δεν ήταν προφανές ακόμα ποια είναι η θέση που του ταιριάζει, που μπορεί να αποδώσει καλύτερα και όλοι απορούσαν αν πράγματι ο Βραζιλιάνος άξιζε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ελλάδα; Γιατί τόσα ήταν τα χρήματα που έπαιρνε από τον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο. Τα περισσότερα από κάθε άλλον στη χώρα.

Με τον καιρό να περνάει ο Μπερνάρ βέβαια άρχισε να δείχνει την κλάση του, ενώ στο τελευταίο του εξάμηνο στον Παναθηναϊκό ήταν... χάρμα ιδέσθαι. Όμως είχε ήδη συμφωνήσει να επιστρέψει στο... σπίτι του, στην Ατλέτικο Μινέιρο και παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν οι πράσινοι για να τον κρατήσουν, οι υπογραφές με τους Βραζιλιάνους δεν το επέτρεπαν.

Εκείνο το ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό, που ο Μπερνάρ δεν έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα και δε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, είναι παρόμοιο και με το τωρινό που βιώνει στην ομάδα της καρδιάς του. Και μπορεί να τον υποδέχτηκαν με μια μεγαλειώδη αποθέωση όταν γύρισε στη Μινέιρο, πλην όμως περίπου ένα δίμηνο αργότερα ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δε βιώνει και τις καλύτερες μέρες του. Με τον κόσμο να έχει αρχίσει την αμφισβήτηση τόσο προς τον παίκτη, όσο και προς τον προπονητή της Μινέιρο, τον Γκαμπριέλ Μιλίτο, που τον χρησιμοποιεί σε ρόλο δεκαριού.

Χθες βράδυ η Μινέιρο αγωνίστηκε με την Σάο Πάουλο και επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας χάρη σε ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Μπερνάρ έπαιξε και πάλι στο «10», ξεκίνησε στην ενδεκάδα αλλά έγινε αλλαγή στο 66'. Ήταν το 12ο παιχνίδι του από τη μέρα που επέστρεψε, όμως η στατιστική του έμεινε και πάλι «κενή». Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ έως τώρα με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο για τον Βραζιλιάνο. Δύσκολη η επιστροφή του στη χώρα του.

Έως τώρα ο Μπερνάρ έχει παίξει σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος, τρία ματς Κυπέλλου συμπεριλαμβανομένου και του χθεσινού και δύο παιχνίδια για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Το συμβόλαιό του είναι πολυετές και σίγουρα στη Βραζιλία δεν σκέφτονται κάτι αρνητικό όσον αφορά το μέλλον του ποδοσφαιριστη. Αλλά είναι και θέμα προπονητή να τον αξιοποιήσει. Και πιθανόν αυτό να γίνει αλλάζοντας του θέση, αφού εδώ και χρόνια ο Μπερνάρ μοιάζει να μην μπορεί να αποδώσει με βάση την αξία του σε θέση δεκαριού, αλλά σε εκείνη του αριστερού εξτρέμ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!