Μπιτζούνη για την υπόθεση αποζημίωσης Μπαλτάκου από την ΕΠΟ: «Πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες»

Μπιτζούνη για την υπόθεση αποζημίωσης Μπαλτάκου από την ΕΠΟ: «Πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:43 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 14.08.2024

Την αντίθεση της με την αποζημίωση του Τάκη Μπαλτάκου, με 8.000 ευρώ το μήνα, εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη, μέσω υπομνήματος που απέστειλε στην ΕΠΟ.

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ (30/6) εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αποζημίωση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, με 8.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία έχουν και αναδρομική ισχύ. Μία απόφαση που προκάλεσε διαφωνία από αρκετές πλευρές και μία από αυτές ήταν εκείνη της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσίας Μπιτζούνης.

Το στέλεχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέστειλε υπόμνημα στην Εκτελεστική Επιτροπή, μέσω του οποίου υποστήριζε ότι η αποζημίωση του κ. Μπαλτάκου «παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας».

Αναλυτικά στο υπόμνημα της η κ. Μπιτζούνη ανέφερε:

«Συμπερασματικά η συζήτηση που ακολούθησε της πρότασης του κ. Σαρηγιαννίδη και η απόφαση που ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας, σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις των άρθρων 25 παρ. 1 και 28 παρ. 3 του Καταστατικού, πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Απόρροια των ανωτέρων εκτιθέμενων είναι ο κίνδυνος προσβολής του κύρους της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ενώπιον τον Δικαστηρίων και η εμπλοκή της Ομοσπονδίας σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα, ο οποίος μόνο να ζημιώσει μπορεί το κύρος της Ομοσπονδίας και όλα αυτά στο βωμό των συμφερόντων του κ. Προέδρου.

Τι εντύπωση θα αποκόμισαν άραγε οι παριστάμενοι για λογαριασμό της UEFA και της FIFA από τον διακαή αγώνα του Προέδρου να αποζημιωθεί με κάθε τρόπο και μέσο, ενώ παράλληλα η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία συστάθηκε κατόπιν επιταγής της ολιστικής μελέτης της UEFA για τον έλεγχο των οργάνων της Ομοσπονδίας, «φιμώθηκε» και δεν της επετράπη να παρουσιάσει στα αρμόδια πρόσωπα τα πορίσματα του έργου της».

Αξίζει να σημειωθεί πως την αντίθεση του για την αποζημίωση του Τάκη Μπαλτάκου εξέφρασε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος, μάλιστα, απέστειλε εξώδικο, που φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου του και μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ, Τάκη Αγραφιώτη. Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες ήταν από τα ελάχιστα μέλη που μειοψήφισαν στη συνέλευση που αφορούσε την πληρωμή του προέδρου της Ομοσπονδίας.