Γιατί η UEFA αναγκάζει τους παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ να κάνουν ένα ταξίδι 30 δευτερολέπτων με λεωφορείο για το γήπεδο

Γιατί η UEFA αναγκάζει τους παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ να κάνουν ένα ταξίδι 30 δευτερολέπτων με λεωφορείο για το γήπεδο

Κώστας Τόπας 08:37 - 27.09.2024

Αρκετοί παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ έκαναν μια διαδρομή 30 δευτερολέπτων με το πούλμαν της ομάδας προς το στάδιο της Ασπμύρας για την αναμέτρηση με την Πόρτο για το Europa League. Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Τις περισσότερες φορές, αρκετοί παίκτες από τη Μπόντο Γκλιμτ θα περπατήσουν από το προπονητικό κέντρο της ομάδας έως το γήπεδο χωρητικότητας 8.270 θέσεων. Μία απόσταση που δεν ξεπερνάει τα 220 μέτρα. Αλλά όταν πρόκειται για ευρωπαϊκές βραδιές, πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρούς κανόνες της UEFA και να φτάσουν με το λεωφορείο της ομάδας τους.

Ο τεχνικός της Μπόντο Γκλιμτ, Τρουλς Μπγιέρκε μίλησε γι' αυτό πριν από τον αγώνα με την Πόρτο. «Η UEFA θέλει να φτάσουμε με το λεωφορείο στο γήπεδο, γι' αυτό το κάνουμε έτσι», είπε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο «NRK».

«Αυτό είναι εντάξει. Μας λένε ότι έτσι είναι, οπότε δεν θα σπαταλήσουμε άλλη ενέργεια σε αυτό. Θα παρκάρουμε εκεί, θα μπούμε στο λεωφορείο και θα ετοιμαστούμε για τον αγώνα», ανέφερε από την πλευρά του ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της νορβηγικής ομάδας, Γενς Πέτερ Χάουγκε.

Περιέργως, δεν υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τον τρόπο που θα αποχωρήσουν από το γήπεδο μετά τους αγώνες. Ετσι, οι περισσότεροι παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ προτιμούν να περπατήσουν από το γήπεδο έως το σπίτι τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Πόρτο αν και ήταν φαβορί, είχε προβληματική εικόνα και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τους Νορβηγούς. Με 10 παίκτες από το ξεκίνημα του β’ μέρους (αποβλήθηκε ο Μάατα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 51’) και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάουγκε (2 γκολ και ασίστ), η Μπόντο Γκλιμτ επικράτησε με 3-2 των Πορτογάλων στη Νορβηγία, κάνοντας την πρώτη μεγάλη έκπληξη με το «καλησπέρα» στο νέο φορμάτ του θεσμού.

Ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο με βάση την εικόνα του ματς, με τους Ίβηρες να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που τους συνόδευε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, παρότι, μάλιστα, προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ κι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο!