Σκέψεις της CONMEBOL να γίνει ο τελικός του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών

Οπαδοί Μπόκα Τζούνιορς

i

PrtScr

Σκέψεις της CONMEBOL να γίνει ο τελικός του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών

Δημήτρης Χούπης 11:41 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο μεταξύ των οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς και της Φλουμινένσε, η CONMEBOL έχει μπει σε σκέψεις να διοργανώσει τον τελικό του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών.

Ο τελικός του Copa Libertadores είναι προ των πυλών και η Μπόκα Τζούνιορς με τη Φλουμινένσε ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στο Μαρακανά. Στη Βραζιλία όπως είναι λογικό έχουν φτάσει χιλιάδες οπαδοί της ομάδας του Μπουένος Άιρες, με αποτέλεσμα στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο να γίνει ο κακός χαμός. 

Στο γήπεδο θα βρίσκονται 20.000 φίλοι της ομάδας από την Αργεντινή, ενώ την ίδια ώρα λέγεται πως έξω από αυτό μπορεί να βρεθούν περίπου 100.000 της Μπόκα. Κάτι που αν πράγματι συμβεί, θα προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές της Βραζιλίας. Ήδη μάλιστα από χθες (2/11) οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στους δρόμους της πόλης, αλλά στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με τις συμπλοκές να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. 

Για να μην επαναληφθούν λοιπόν παρόμοια σκηνικά και εντός γηπέδου η CONMEBOL έχει μπει σε σκέψεις να διοργανώσει τον τελικό κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Μάρτιν Σούτο, η ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής θα συνεργαστεί με τις Αρχές της χώρας για να γίνει το παιχνίδι όσο το δυνατό με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

«Συναγερμός» στο Ρίο για τον τελικό: 100.000 οπαδοί της Μπόκα, με 105 λεωφορεία και 20 αεροπλάνα την ημέρα (vids)
REST OF THE WORLD

08:52 - 03.11.2023

«Συναγερμός» στο Ρίο για τον τελικό: 100.000 οπαδοί της Μπόκα, με 105 λεωφορεία και 20 αεροπλάνα την ημέρα (vids)

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο Ρίο ενόψει του τελικού του Copa Libertadores, μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε, με χιλιάδες οπαδούς της αργεντίνικης ομάδας να καταφθάνουν στη Βραζιλία με οποιονδήποτε τρόπο.

Ένα σχέδιο που μοιάζει πραγματικά δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως 20.000 Αργεντίνοι έχουν πάρει ήδη εισιτήριο, ενώ ενδέχεται εκτός από το Μαρακανά οι οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς να φτάσουν τους 100.000.