Θρίαμβος της Ρίβερ Πλέιτ επί της Μπόκα στο «Μπομπονέρα» - Στα χέρια με οπαδούς της ομάδας του ο Ρομέρο! (vids)
i

©IMAGO

Θρίαμβος της Ρίβερ Πλέιτ επί της Μπόκα στο «Μπομπονέρα» - Στα χέρια με οπαδούς της ομάδας του ο Ρομέρο! (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 00:30 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 22.09.2024

Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε στην έδρα της Μπόκα Τζούνιορς με 1-0.

Το ντέρμπι Μπόκα ΤζούνιορςΡίβερ Πλέιτ είχε την υπογραφή του Μανουέλ Λαντσίνι.

Στο κατάμεστο «Μπομπονέρα», η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο πήρε τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο 20’.

Η Μπόκα με τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων οπαδών της, επιχείρησε να ισοφαρίσει τους «μιγιονάριος» και στο 97’ σκόραρε, αλλά το γκολ του Μίλτον Χιμένεθ ακυρώθηκε, επειδή στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα βρήκε και στο χέρι του. Παράβαση που διαπιστώθηκε στο VAR.

Αυτή η φάση πυροδότησε μεγάλη ένταση, όχι ότι οι παίκτες των δύο ομάδων, ήθελαν και πολύ και στο 102’ (!) του ντέρμπι αποβλήθηκε ο Λέμα και η Μπόκα τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν τη σέντρα και με τη σπουδαία νίκη η Ρίβερ μείωσε στους έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Βελέζ, ενώ στο -9 έμεινε η Μπόκα.

Στο τέλος του ματς, οι οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς ήταν έξαλλοι με την ήττα κι επιτέθηκαν στους παίκτες όταν αυτοί κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια. Ο γκολκίπερ της Μπόκα Σέρχιο Ρομέρο, μάλιστα, ήρθε στα χέρια με οπαδούς της ομάδας του!

Ο Ρομέρο δέχθηκε μία σημαία της Μπόκα στο κεφάλι, επιχείρησε να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του και η κατάσταση ξέφυγε για λίγο, μέχρι που επενέβη η αστυνομία.