Κέρδισε την παραμονή του ο Μπόλονι: Η Μετς τον αντάμειψε με ανανέωση συμβολαίου για την καλή πορεία της ομάδας
i

© Intime

Κέρδισε την παραμονή του ο Μπόλονι: Η Μετς τον αντάμειψε με ανανέωση συμβολαίου για την καλή πορεία της ομάδας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:05 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 14.08.2024

Ο Λάζλο Μπόλονι πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο τιμόνι της Μετς και η ομάδα της Ligue 1 αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Για δύο ακόμα χρόνια θα βρίσκεται ο Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο της Μετς, με τον σύλλογο της Ligue 1 να του ανανεώνει το συμβόλαιο μέχρι το 2025. Αφορμή φυσικά στέκεται η εξαιρετική του πορεία με το κλαμπ, από το 2022 που ανέλαβε καθήκοντα.

Η θητεία Μπόλονι στη Μετς

Πιο αναλυτικά, ο Ρουμάνος τεχνικός προσελήφθη τον Ιούλιο του περασμένου καλοκαιριού, όταν ο σύλλογος βρισκόταν στη Ligue 2. Πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία, η Μετς τερμάτισε στη δεύτερη θέση και έτσι εξασφάλισε τον προβιβασμό της στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας. 

Ακόμα και στην πιο δύσκολη Ligue 1, μέχρι στιγμής η ομάδα του Μπόλονι στέκεται αρκετά καλά. Η πρεμιέρα με τη Ρεν δεν ήταν ιδανική (ήττα με 5-1), ωστόσο η Μετς πήρε μία ισοπαλία κόντρα στη Μαρσέιγ (2-2), μία νίκη κόντρα στην Κλερμόν και ένα «Χ» με τη Σταντ ντε Ρενς

Θυμίζουμε πως ο Λάζλο Μπόλονι είχε δύο θητείες στην Ελλάδα, περνώντας από τους πάγκους των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. 

Αφενός, το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά». Μετά από μια μόλις σεζόν η συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό ολοκληρώθηκε. 

Ο ίδιος πιστώθηκε, μεν, την καλή πορεία της ομάδας στο UEFA Europa League, ωστόσο χρεώθηκε την κακή πορεία στο πρωτάθλημα που οδήγησε την ομάδα στην τελευταία θέση των playoffs. 

Στις 19 Οκτωβρίου του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα, όταν ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό. O ίδιος απολύθηκε τελικά στις 10 Μαΐου του επόμενου χρόνου, αφού απέτυχε να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη. Αντικαταστάθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις 24 Μαΐου.

Tags: