Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να γίνει ο επόμενος... Ρεχάγκελ;

Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να γίνει ο επόμενος... Ρεχάγκελ;

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:07 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 17.10.2024

Ο Τόμας Τούχελ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την Αγγλία και η Αγγλία για τον ίδιο. Αν καταφέρει και εκπληρώσει την υπόσχεση πως «θα φέρει πάλι στο σπίτι» ένα τρόπαιο, θα γίνει ο δεύτερος ξένος προπονητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Μόνο ένας έχει καταφέρει να κατακτήσει μεγάλη διοργάνωση με άλλη Εθνική και δεν είναι άλλος, από τον μεγάλο Ότο Ρεχάγκελ.

Το να κερδίσει ένας προπονητής Euro ή Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία επιτυχία. Εκεί ξεχνούν όλοι αν αυτός ο οποίος κάθεται στον πάγκο της Εθνικής της χώρας τους και την οδηγεί στην κορυφή, είναι Έλληνας, Άγγλος, Γερμανός ή με οποιαδήποτε άλλη καταγωγή. Μετά την απόλυτη επιτυχία αυτά δεν έχουν σημασία, σημασία έχει μετά η επόμενη επιτυχία που θα έρθει. Αυτό είναι και το βασικό ζήτημα στην Αγγλία, που για κάποιους το γεγονός πως ο Τούχελ είναι από την Γερμανία, αποτελεί τον κυριότερο λόγο για τον οποίο η FA, έχει δεχθεί τόσες αντιδράσεις.

Φυσικά τα θέματα περί καταγωγής είναι ψιλά γράμματα για την υπόλοιπη μερίδα αυτών που πιστεύουν πως στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα μετράει. Δηλαδή, πώς ο Τούχελ και ο κάθε Τούχελ θα την οδηγήσει στην κορυφή, πώς θα δημιουργήσει ένα κλίμα ενότητας, πώς θα ταιριάξει εκεί, τι τακτικές θα εφαρμόσει, πώς θα εκμεταλλευτεί τον κάθε παίκτη και τι έχει κάνει με τις προηγούμενες ομάδες.

Τόμας Τούχελ: Ο προπονητής που έχει κατακτήσει τίτλους παντού και θέλει να... φέρει το ποδόσφαιρο ξανά σπίτι του
NATIONS LEAGUE

19:07 - 16.10.2024

Τόμας Τούχελ: Ο προπονητής που έχει κατακτήσει τίτλους παντού και θέλει να... φέρει το ποδόσφαιρο ξανά σπίτι του

Ο Τόμας Τούχελ έγινε ο νέος προπονητής της Αγγλίας, με τα «Τρία Λιοντάρια» να παίρνουν έναν τεχνικό που έχει κατακτήσει παντού τίτλους και έχει θέτει ως μεγάλη πρόκληση να... φέρει το ποδόσφαιρο σπίτι του.

Η Αγγλία κατέκτησε το Μουντιάλ το 1966, δεν έχει κανένα Euro και το ψάχνει απεγνωσμένα. Πόνταρε σε ανθρώπους που εν τέλει δεν την βοήθησαν. Μία ομάδα που έχει ποιοτικούς παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και οι πιο πολλοί στην Premier League, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ακόμα μία εικόνα που να εμπνέει σιγουριά, με πιο πρόσφατη αυτή που παρουσίασε από την αρχή του Euro, Εφτασε όμως στον τελικό και γνώρισε την ήττα από την Ισπανία.

Ο τότε προπονητής της, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αποχώρησε από την ομάδα έπειτα από δύο διαδοχικούς χαμένους τελικούς, αλλά ο συγκεκριμένος είναι άλλο κεφάλαιο. Προσωρινά τον αντικατέστησε ο Λι Κάρσλεϊ, μέχρι να αναλάβει ο Τόμας Τούχελ τον Ιανουάριο. Αυτό το «πρέπει» που έχουν οι Άγγλοι σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, καλείται να αντιμετωπίσει τώρα ο Γερμανός, με το «It's Coming Home» να τον βαραίνει περισσότερο.

Η Εθνική Ελλάδας με το Κύπελλο του Εuro του 2004

Ωστόσο, μόνο ένας προπονητής υπάρχει που το έχει καταφέρει αυτό. Όχι με την Αγγλία, αλλά με την Ελλάδα και δεν ήταν καν Έλληνας, αλλά Γερμανός. Ο Ότο Ρεχάγκελ, έκανε τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά. Ποιος θα το πίστευε πως αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης», ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε το Euro το 2004, κερδίζοντας δύο φορές την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μία ομάδα που δεν την είχαν πάρει από την αρχή στα σοβαρά όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, αλλά το «success story» της Εθνικής επιτεύχθηκε από έναν ξένο, τον μοναδικό προπονητή που κερδίζει ένα τόσο σημαντικό τρόπαιο ως προπονητής μιας Εθνικής που δεν εκπροσωπεί την πατρίδα του. Μπορεί ο Τούχελ να γίνει ο επόμενος Ρεχάγκελ;