Μπόρχα Ιγκλέσιας: «Φοβάμαι την ακροδεξιά γιατί δεν έχει όρια»

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας - Φωτ. IMAGO

Μπόρχα Ιγκλέσιας: «Φοβάμαι την ακροδεξιά γιατί δεν έχει όρια»

Κώστας Τόπας 09:59 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 15.10.2024

Ο επιθετικός της Θέλτα, Μπόρχα Ιγκλέσιας κλήθηκε να εξηγήσει τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τον ρατσισμό και τις ακροδεξιές ομάδες που υπάρχουν στην Ισπανία.

Ο επιθετικός της Θέλτα, Μπόρχα Ιγκλέσιας, εξήγησε στο «Cadena SER» τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «El País» στις οποίες αναγνώρισε ότι «φοβάμαι την ακροδεξιά γιατί δεν έχει όρια. Δεν μου αρέσει που δεν σέβονται. Ορισμένες κοινωνικές αξίες, ή ανθρώπινα δικαιώματα, θέλω όσοι ψηφίζουν να σκέφτονται όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και την κοινότητά τους και αυτούς που υποφέρουν».

Ο διεθνής επιθετικός της Ισπανίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο,τι είπα (για τους ακροδεξιούς) είναι κάτι για το οποίο με ρώτησαν. Δεν είναι ότι λέω συνέχεια αυτό που σκέφτομαι. Αν με ρωτάς. Συνήθως απαντώ.

«Σοκ» με Εμπαπέ: Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος αστέρας κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
LA LIGA

09:23 - 15.10.2024

«Σοκ» με Εμπαπέ: Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος αστέρας κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Στοχευμένος σύμφωνα με πληροφορίες από τον σουηδικό Τύπο από καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική επίθεση μετά την παραμονή του στη Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες ενώ οι Αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο αστέρας της Ρεάλ, κατηγορείται για αυτές τις πράξεις.

Αυτό που ήθελα να μεταφέρω είναι ότι οι θεμελιώδεις αξίες δεν γίνονται σεβαστές. Πραγματικά με τρομάζει που πρέπει να ανησυχούμε για το αν είμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνο. Αυτό είναι που πραγματικά με φοβίζει... πολιτικό επίπεδο, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πράγματα δεξιά και αριστερά που μου αρέσουν και δεν μου αρέσουν, όπως όλοι οι άλλοι τώρα φαίνεται ότι πρέπει να είσαι το ένα ή το άλλο... και δεν έχω ψηφίσει διαφορετικά κόμματα είτε», είπε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ανέδειξε τον «σεβασμό» ως την ελάχιστη θεμελιώδη αξία για να ψηφίσεις ένα κόμμα.

«Αν φορέσω τσάντα και δέχομαι προσβολές...»

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας μίλησε για άλλη μια φορά για το πρόβλημα της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο: «Αν φοράω μια τσάντα και δημιουργεί αυτή τη γενική ενόχληση και τόσες πολλές προσβολές, υποθέτω ότι όταν κάποιος θέλει να βγει από την ντουλάπα θα φοβηθεί».

«Πάντα έλεγα ότι το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο και ο καθένας να είναι όπως θέλει και να κάνει αυτό που θέλει», είπε ο επιθετικός της Θέλτα.

«Δεν ξέρω αν η Ισπανία είναι χώρα ρατσισμού, αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν επεισόδια ρατσισμού»

«Όταν δεν είμαι όπως μου αρέσει να είμαι, με βαραίνει πάρα πολύ, γι' αυτό κάνω πάντα αυτή την εσωτερική συζήτηση για να τοποθετηθώ περισσότερο ή λιγότερο. Είναι κάτι με το οποίο ζω και έχω φτάσει σε εκείνο το σημείο Δεν είμαι ούτε ο καλύτερος ούτε ο χειρότερος γιατί ειδικά στην αρχή σκέφτηκα να κλείσω όλα τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά μετά κατάλαβα ότι πραγματικά δεν θέλω να το κάνω», μοιράστηκε ο Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Ερωτηθείς για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, ο Μπόρχα Ιγκλέσιας είπε ότι: «νομίζω ότι υπάρχουν πλαίσια. Δεν γενικεύω ολόκληρη τη χώρα, δεν ξέρω αν η Ισπανία είναι χώρα ρατσισμού, αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν επεισόδια ρατσισμού. Έχουμε ένα σούπερ πλούσια χώρα με διαφορετικές φυλές και πρέπει να τη φροντίσουμε γιατί είναι ο πλούτος αυτής της χώρας.