Μυθική ανατροπή και νίκη για την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κόντρα στη Μποταφόγκο
i

©printscreen

Μυθική ανατροπή και νίκη για την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κόντρα στη Μποταφόγκο

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:17 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 14.08.2024

Η Παλμέιρας πραγματοποίησε μια απίθανη ανατροπή κόντρα στη Μποταφόγκο, αφού βρέθηκε να χάνει με 3-0 στη ημίχρονο και επικράτησε με 4-3, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο ντέρμπι κορυφής της Βραζιλίας, Μποταφόγκο και Παλμέιρας έδωσαν μια εντυπωσιακή παράσταση, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, γυρνώντας το παιχνίδι απ' το 3-0 και φεύγοντας με μια πολύτιμη νίκη που τους φέρνει στο -3 απ' τη Μποταφόγκο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21' με τον Κάρλος Εντουάρντο να σκοράρει μετά από ασίστ του Βίκτορ Σα.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Μποταφόγκο διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τσε Τσε να βρίσκει δίχτυα με ωραίο σουτ από πλάγια θέση.

Στο 36', ο Τζούνιορ Σάντος διαμόρφωσε το 3-0, εκμεταλλευόμενος κάποιες κόντρες στην περιοχή της Παλμέιρας

Η Παλμέιρας μπήκε αποφασισμένη να μην παρατήσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε αμέσως σε 3-1, στο 50', με τον Έντρικ Φελίπε να σκοράρει μετά από εντυπωσιακή κούρσα και υποδειγματικό τελείωμα.

Η Μποταφόγκο έμεινε με 10 παίκτες στο 76' τον Αντριέλσον να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 83', το οποίο εκτέλεσε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι για την ομάδα του.

Στο επόμενο λεπτό, ο Έντρικ Φελίπε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και μείωσε σε 3-2. Η Παλμέιρας έφτασε στην ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χοσέ Λόπεζ να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκουστάβο Γκόμεζ.

Η ολοκλήρωση της απόλυτης ανατροπής ήρθε στο 99', με τον Μουρίγιο να είναι ο χρυσός σκόρερ και να δίνει στην ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα μια νίκη - χρυσάφι που την κρατάει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου.

Στα αξιοσημείωτα η εντυπωσιακή εμφάνιση του Έντρικ Φελίπε, ο οποίος είναι κλεισμένος απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, στην κορυφαία του εμφάνιση ως τώρα με τη φανέλα της Παλμέιρας