Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στη Βουλγαρία, «σκόρπισε» 4-0 την Μπότεφ και έκλεισε ραντεβού με τον Άγιαξ
i

©intime

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στη Βουλγαρία, «σκόρπισε» 4-0 την Μπότεφ και έκλεισε ραντεβού με τον Άγιαξ

Sportal newsroom 22:57 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 01.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στη Βουλγαρία, επικράτησε με 4-0 της Μπότεφ και πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί που θα συναντήσει τον Άγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός πέταγε φωτιές στη Βουλγαρία και επικράτησε με άνεση της Μπότεφ με 4-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πράσινων ήταν ο Φίλιπ Τζούρισιτς, ο οποίος ήταν μέσα σε όλα τα γκολ.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο Άγιαξ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

«Τανκ» ο Λιβάι, πέτυχε χατ τρικ και με... κανονική «τεσσάρα» αυτή τη φορά η ΑΕΚ καθάρισε στην Ανδόρα
CONFERENCE LEAGUE

21:24 - 01.08.2024

«Τανκ» ο Λιβάι, πέτυχε χατ τρικ και με... κανονική «τεσσάρα» αυτή τη φορά η ΑΕΚ καθάρισε στην Ανδόρα

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε χατ-τρικ, η ΑΕΚ έκανε κανονικό... πάρτι αυτή τη φορά, επικρατώντας της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες με 4-0 στην Ανδόρα και πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νοά.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν τρομερά αποτελεσματικός. Από την αρχή οι Πράσινοι είχαν το πάνω χέρι και μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξαν το σκορ με τον Γερεμέγεφ, που μετά το ΟΑΚΑ σκόραρε και στη Βουλγαρία. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έπαιξαν ωραία, ο Τζούρισιτς έδωσε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έβγαλε πάσα πάρε βάλε στον Σουηδό και αυτός σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι Βούλγαροι είχαν ένα διάστημα που πίεσαν για να ισοφαρίσουν και στο 27' έχασε δοκάρι με τον Μινκόφ. Ωστόσο έξι λεπτά μετά οι Πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Τζούρισιτς έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζούρισιτς σε κενή εστία, μετά από πάσα του Μαντσίνι έκανε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πρασίνων. Τρία λεπτά πριν ο Μπακασέτας είχε χάσει δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Αθήνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού πέντε λεπτά μετά την έναρξή του πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Κώτσιρας έδωσε τον Γερεμέγεφ κι αυτός με ωραίο σκαφτό πλασέ έκανε το 4-0.

Από εκεί και πέρα οι Πράσινοι έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος, με τον Αλόνσο να δίνει χρόνο στον Λημνιό, τον Ζέκα, αλλά και στον νεοαποκτηθέντα Τετέ, που έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Μπότεφ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ, Μπαλογιάννης, Ετό, Περέιρα, Μινκόφ, Ποπόφ, Νουατζούκου, Ούτζα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Γερεμέγεφ.

MVP

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος ήταν μέσα στα τρία πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού, σκοράροντας μάλιστα το τρίτο γκολ, ενώ έκανε το σουτ στο δεύτερο και η μπάλα κάπου κόντραρε για να καταλήξει στα δίχτυα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στη μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός από νωρίς έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα και σε ένα ημίχρονο σκόραρε τρία γκολ, καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση.